Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

AZ KIMARADT JOBBOS VAGY BALOS MENET LEGYEN -E .[#violent]

000000000

CNC marógépen forgatóval mennyivel egyszerűbb lenne megoldani mint építeni egy ilyen áttételes csodát egy manuális gépre.
Ha a forgatómat lehetne dönteni akkor egy pár soros programmal simán lehetne ezt gyártani.  

jani300

CNC esztergára lehet nem kell forgató se :)
De aki ügyes sima esztergán is vág kúpos menetet .
Nen én  !!

jani300

Mer akkor át kell az egész kócerájt szerelni az asztal másik felére :)

s7manbs8

Lehet az is jó tényleg, akkor nem is kell semmit se csinálni, csak bírja felemelni a cuccot ... de a kuplungja is túl rugalmas és ha nagy erő kell neki, ahogy forgatja, lehet az is belevisz még több hibát amiatt ... azt ki kell cserélnem elsőnek mindenképp , utána lehet meg is javul egy kis nehezéktől.

000000000

Erről ez a vicc jut eszembe.
A székely papa unokája hazatér a kirándulásból és ajándékba ad az öregnek egy dobozos sört. Az öreg megköszöni, majd előkapja bicskáját és kanyarint egy lyukat a doboz tetejére.
Az unokája felkiált:
- Papa, azt nem úgy kell felbontani. Ott van a tetején az a kis pöcök, azt kell meghúzni és akkor kinyílik.
- Nem úgy van az fiam, - mondja az öreg - az azoknak van, akiknek nincs bicskájuk.

Én pont így vagyok a CNC esztergával. [#hehe]

jani300

A súly nem kötéllel egy csigán keresztül lenne az igazi ? Könnyebben is mozog . Csak nő a mozgatott tömeg az x en és az y on .

s7manbs8

A Z tartja az X tengelyt, az Y meg az asztalon van, de ettől semmi nem változik, mert a Z mozgásának nem kell gyorsnak lenni, az csak felfele halad időnkét lép egy picit. A többit nem befolyásolná  a súly.

s2k5ycubj

Kár,hogy így gondolod. Próbáltad már és nem tetszik vagy miért? Szerintem a cnc eszterga egy csomó szivatós munkát hihetetlen módon le tud egyszerűsíteni,még egy házilag átalakított is.

jani300

Már rájöttem én is , mozgóasztalos gépen az y nak mindegy . Csak arra gondolok ha felfele húzod a z kottyát, nem tudja már felnyomni a kijövő anyag .

000000000

Ama egyszerű okból kifolyólag hogy nincs működő gépem.  
A főorsót kellene még megoldanom mert az a 1.5kW-os AC szervó amivel próbáltam a 200-as tokmányhoz kicsit kevésnek bizonyul.
Egyenlőre itt tart a projekt, a Z és X tengelyek mozognak 10000 mm/perces sebességgel, a 8as revolver tár is működik.

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/CNC/MoogTurn.JPG" border=0>

s7manbs8

Értem, de ott az a kis anyag ami jön, annak nem sok ereje lehet megolvadva, amúgy is van vagy 2.3 kiló ez a Z-n levő súly jelenleg is, de ma már nem megyek ki a műhelybe, most épp mást csinálok még egy darabig, aztán majd holnap viszont valamikor megtesztelem a kitalált módszereket, sőt, az újdonsült Kalibergyár márkájú mérőórával meg is tudom nézni nyomtatás nélkül, hogy ha lépkedek felfele mennyiket is mozdul a súly segítségével javul e.

s7manbs8

Ez gondolom ismerős lehet néhányótoknak.

http://kepfeltoltes.hu/150123/PICT2403_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

s7manbs8

Milyen hiányai vannak még, majdnem kész van már az, szedd össze magad. :) (Vagy a még szükséges alkatrészeket ... )

s2k5ycubj

Nekem,egy 2.2KW-os motor hajtja a gépemet,frekiváltóval. Még nem volt kevés egyszer sem a teljesítménye. Tegnap 100-as perunált szúrtam le és csak egész kis fordulaton tudtam pörgetni 4-5hz környékén,de ezt is bírta,csak a motor melegedésre kell figyelnem,mert nincs még fix venti a motoron. Sok sikert a gépedhez! És,ha kész mindenképpen kérünk videót!