Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ywrxkjjky

Igy még én is "rátolnám" a menetet ,csak tudnám ,hogy kell kiszámolni az előtolásokat az aszalra és az osztófelyre?  

jani300

Mutatja az áttétel értékeit .
Ha nem tévedek az Ő beállításaival az asztalmozgató orsó menet emelkedését másolja .

Csuhás

Egy hajtóműves motor ( ami nem látszik a videón ) viszi az egészet. Az osztófej 40 behajtó fordulatra fordul egyet, azalatt kell az asztalnak egy menetemelkedésnyit mozdulnia. A videón pont egyet fordul az asztal tekerője azaz kb 5..6 mm lehet a spirál emelkedése.

jani300

Nekem régebb azt mondták ehhez a kúphoz CNC kell.
Ez az egyik oka hogy feltettem .
A másik pedig hogy sok mindenre jó az egyetemes eszterga . Fát hasogatni is :)

jani300

Innét lemaradt hogy a hasítókúp palástjára másolódik az orsó emelkedése .
A forgástengelyre eső emelkedés kisebb .
Mielőtt , még a végén valaki kiszúrja a hibámat :)

sanyi84

Sziasztok!  
Nem tudom ki csinált már fecskefarkas vezeték hántolást, lehet nekem is kellene... Szóval nem tetszik hogy olyan szép egyenes és nem ül bele az olaj, karcok azok vannak rajta de nem is cél az eltüntetése. Mivel még nem láttam hogyan csinálják, mire is ügyeljek így kellene egy segítő aki elmagyarázza. Legnagyobb gond mihez és mit mérjek. Ez egy picike ceruzahegyező gépecske.

svejk

Basszus, elfelejtettem, legközelebb csak hétfőn leszek a közelébe. :(

Csuhás

Ok, nem gond. Viszont mailben is kérdeztem tőled, azt olvastad?

svejk

Nem kaptam Tőled levelet.

Csuhás

Tele van a net a kis kínai masinák gyártásának befejezésével. Némelyik videó alaposan taglalja a mérést is.

Csuhás

Ajaj, a céges gépről küldtem. Holnap elküldöm újra.

s7manbs8

Azt hogyan tudnám megoldani, hogy a menetes szárra használt hosszú anyám aminek  hatszög a külseje sima vasboltban ez kapható, hogy ne legyen kottyanása. Most két vaslemezzel szorítom össze, úgy van rögzítve. Valahogy összébb kéne nyomni, hogy ne tudjon oldalara annyit kottyanni, mert ez adja a hibáját most emiatt a nyomtatóm. Arra is gondoltam, ha felvágnám hosszában, akkor összébb tudnám nyomni, csak akkor meg ha túl erősen megszorítom, hogy ami a tengelyhez rögzíti, akkor meg meg se tudnám mozdítani, bár valami vékony kerék belső gumi lappal fogom közre, az nem csúszna meg lehet Z tengelyt tartja ez, valahány N erő van a súlya miatt, attól nem szabadna megcsúsznia.

s7manbs8

Gondoltam olyanra is hogy egy olyan menetvágóval is lehetne vágni menetet , aminek a végét ahol teljesen kivágja ott leköszörülni hogy szorosabb legyen a menet, de ez csak ha lenne hozzá alapanyagom, akkor működne, jelenleg csak az a hosszú anya van, abból tudok kiindulni.

s7manbs8

Hopp meg is van a zseniális megoldásom.

Közben kipattant a fejemből.

Felhasítom hosszában az anyát, majd a keletkezett résbe, ami a fűrészlappal vágtam fel, bele teszek egy vékony lemezt, olyat kiválasztva, amitől a kottyanás majdnem eltűnik, így ha összeszorítja teljesen, akkor sem megmozdulni nem tud a tengelyirányába sem, de nem is tudja túlságosan összeszorítani, hogy a menetes száron meg se moccanjon, na ez jó ötlet.