Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Mondtam én hogy nem lehet ? :)

jani300

ywrxkjjky

Nem mondtad,de nem is mondtam,hogy te mondtad! :D

jani300

Nem kötekszem , már belenyugodtam :)
Csak hogy érezd hogy nem lehet eléggé figyelni , mert mindent kiszúr valaki .
A filmen lévő esetben az osztófej forgásirányát nem fogaskerékkel kell megváltoztatni , hanem a külső segédhajtómű forgásirányával .
Az osztófejhez képest az asztal orsó forgását már az áttételben nem résztvevő közlőkerékkel igen .[#integet2]

ywrxkjjky

Ha nem is irok minden nap a fórumra de napi rendszerességgel olvasom/követem az eseményeket és látom,hogy sokan arra utaznak,hogy valaki elirjon egy szót és akkor bumm lecsapnak mint (elnézést a Pál nevű fórumozóktól) Pali a kacsára!Nekem ilyen nem áll szándékomban ha mégis csak viccből!

Tehát a spirálmarás cserekerék számitással kapcsolatban várnék pár hozzászólást(úgy általában nem kúphasitót készitek)

ywrxkjjky

vadember

Elképesztő a műhelye. Csorog a nyálam.
https://www.youtube.com/watch?v=TnYwZ4PeOQQ" TARGET=_fnew>Műhely

000000000

A te gépedre a=160/p képlet a jó, ahol:
- p a készítendő munkadarab menetemelkedése
- a az áttétel, amit ki kell raknod cserekerekekkel.

Egyébként nem kell semmilyen cserekerék, ha elektronikus szinkront alkalmaznál, ehhez javaslom a Robsy 1 tengelyes CNC vezérlőt, ami tud ilyet is.
Ilyenkor pl. egy encoderes ablaktörlőmotorral forgatod az osztófejedet, a marógépedet asztalát pedig egy léptető motor mozgatja. A programba egyszerűen csak beírod a menetemelkedést, a menet hosszt, és utána minden automatikusan történik a program segítségével. Ez a kis vezérlő progi remek lehetőség esztergára is, ha valaki hagyományos gépen el szeretné kerülni a cserekerék és Norton szekrény problémákat.

jani300

Tibor úr köszönöm , valószínűleg ezt kellett volna írnom .
De kerülhet képbe col vagy modul is ott már nem vagyok ebben biztos . Habár az alap áttétel tényleg marad .
De mivel a szegelős úgy érzem célozgat rám máshol , újból leírom nem vagyok forgácsoló szakmunkás , csak szeretem a forgácsolást , és amihez hozzájutottam el is olvastam mindent a témában (tanultam is róla valamennyit).  
Másképp gondolkodom mint aki napi szinten forgácsol .  
Igyekszem nem beleszólni mindenbe :(
Ja és csak az első mondat szól csak Tibor nak .

jani300

Legjobban azt irigylem tőle hogy mindenhez szépen hozzáfér :) Rend van !

fcnex97xh

Sziasztok! Új belépőként köszöntök mindenkit. Egy kis problémával fordulok hozzátok, lehet s remélem, hogy tudtok segíteni a problémámon. Éppen ma kaptam kézhez a Miskolci Egyetem könyvtárától könyvtárközi kölcsönzéssel kikért E2N-es esztergapad gépkönyvét. Alig vártam már, hogy nálam legyen, viszont a hátuljához lapozva keserűen tapasztaltam, hogy a várva várt rajzok nincsenek meg a könyvben, valószínűleg eltulajdonították azokat. Ezért kérlek titeket, ha valakinek esetleg megvan ez a - azt hiszem - 33 db külön rajz, kérem, hogy valamilyen úton továbbítsa felém, ha tudja. Szükségem lenne a saját esztergapadunkhoz, néhány gépelem legyártásához. Köszönettel, Krisztián.

VViktor

Szia. Csuhás fórumtárs jóvoltából,itt megtalálhatod.
http://data.hu/get/3661867/e2ngepkonyv.PDF" TARGET=_fnew>E2N gépkönyv.

fcnex97xh

Áldott legyen a nevetek ! [#worship][#worship] Egyébként a fórumban megtalálható más esztergapad gépkönyve is? Még egyszer köszönöm a gyors és hathatós segítséget.

s2k5ycubj

Egy kicsit én is dicsérném Csuhás fórumtárs munkáit,éppen ezért ajánlom a http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1114279772" TARGET=_fnew>linkek topikot. Rengeteg forgácsolással kapcsolatos könyv van feltéve. Ha érdekel,van mit olvasni bőven! Köszi Csuhás és mindenki más is aki részt vett,vesz benne!

Csuhás

Az új látogatók kedvéért, itt a teljes lista:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/szakirodalom_linkek.txt" TARGET=_fnew>Könyvek

Sok esztergályos, marós, és "osztófejes" könyv is akad. :-)