Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jgg8y2a4g

A gépknyvek között láttam, hogy van E1N-es is. Nem tudom, hogy oda van-e írva de a gépkönyv a "KART" géphez való, ráadásul abban is vannak hibák. Az "ÉSZGÉP" notonszekrény áttételeibe van eltérés, és más cserekerekeket is kell használni. Érdemes lenn valahonnan szerezni egy olyan gépkönyvet is és azt is feltölteni.

000000000

"Átolvastam Csuhás által feltöltött könyvet"

A #33862 képlete mindössze 7 karakter volt.
Nem lett volna egyszerűbb és gyorsabb ezt elolvasnod?:)

jgg8y2a4g

Nem túl jók a képek, lehet elment megnézni és úgy már más volt a helyzet. Jó árban van, gondolom meg akarta venni, hogy lefesse ocsmány papagájkékre. Van két papagájom azok irígyek lennének arra  kékre, bár egy kicsit világosabbak ? [#nevetes1]

000000000

Kifejezetten a hülyék kedvéért.
A műszerész eszterga agy pontossági osztályt jelöl. Ami jóval felette van az egyetemes esztergának.

jani300

Hát ezt most én nem értem .
Ha 6os orsóval  6os menet kell , akkor az osztófej tengellyel szinkronban kell az asztal orsónak mozogni . Ahogy a filmen .A negyvenszeres lassítást bárhogy összerakhatod . A 10 fogú kerék azért szerintem ritka .
A külső hajtás azért lehet  , mert túl nagy gyorsítás jön ki .

000000000

Sorozatgyártásban nem követelmény a százados pontosság az esztergától, mert ha ilyen pontosság kell (pl, csapágyillesztés) azt nem a revolver esztergától várják. Hanem köszörülik a kényes méreteket.

Látszik, hogy akik ide járnak, azok fehér bottal közlekednek, miközben nagyokat mondanak.

jani300

Tökfej vagy ! Edzett dolgokat köszörülnek ,inkább .

hostya

Kifejezetten egy: HÜLYE KEDVÉÉRT..

Ez van a hirdetés fejlécében:
"Esztergagép, műszerész eszterga "

hostya

"Látszik, hogy akik ide járnak, azok fehér bottal közlekednek, miközben nagyokat mondanak."

Csak nálad ragadt be a műszerész eszterga, amúgy mi értjük... :))

KoLa

A revolver esztergákon lehet századpontosan dolgozni! igaz inkább a rövid csapos alkatrészekre kell gondolni, akár több lépcsős is lehet! és ezeket főleg a fogasléces keresztszánnal lehet megoldani! a furatokat dörzsárazni kell és akkor az is századpontos lesz!

hostya

Bocs jani..
A #33905-re szántam ...

jani300

Mertem remélni :)

hostya

jgg8y2a4g

Az E1N hivatalosan Nehéz műszerész eszterga.
A revolver automatámon pedig 0,01-es osztású nóniuszok vannak. 4-5mm es alkatrészeket gyártok ilyen pontossággal. Szerintem kidobom, mert ezek a gépek nem potosak és nem műszerészek. [#nevetes1]

000000000

Meséljél még ilyeneket.

Maradjunk a dörzsárazásnál.  
Kézzel is lehet század pontosan. [#nyes]

Olvastad amit írtál? Gyanítom nem. Különben nem adod a neved hozzá.
Fogtál te már be revolverfejbe kést? Ugye, hogy nem?
Eleve a kérdést maszatolod, hogy legalább közelíteni tudjon a válaszod a saját kérdésedhez.