Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

w5a4tvedr

Megvolt hegesztve rendesen,rozsdamentes pálcával már mi is proálkoztunk öntvények hegesztésénél kisebb nagyobb sikerrel,mostmár ugy letört,hogy kb:25mm felekllene tölteni.ÜDV:zotya

hostya

Én leoldalaztam a csigán a "törött" felületet,(nálam tőben tört el) majd készítettem a csigába egy 10-15mm hosszú M12 menetet.
A letörött darabot újra gyártottam(C45-ből) kiegészítve az M12 'toldattal'. (az a lényeg hogy a homlokfelületek illeszkedjenek!)
Loctite243-al összecsavarva a mai napig működik, pedig ez már megért 6-8 disznóvágást.
[#wave]

w5a4tvedr

Köszi a segitséged: valai ilyesmire gondoltam énis Egy kérdésem van csak a csiga megfogása felöl mivel ezek a csigák egy kicsit kuposak,sajna nekem 250-es tokmánynál nincsen nagyobb,de valahogy megprobáljuk öszehozni.Üdv:zotya

KoLa

Ez jó megoldás!
Ilyet már csináltam én is! csak Loctite243 helyett megforrasztottam sárgarézzel!

fakukac

http://olx.hu/hirdetes/esztergagep-muszeresz-eszterga-ID2WrkX.html" TARGET=_fnew>ha estleg valaki nézte ezt a gépet, ne áldozzon időt, és pénzt a megnézésére... nincs értelme!

jgg8y2a4g

000000000

"Műszerész" eszterga.
Szegény hülye.
Ez egy revolver eszterga, ahol nem a nagy pontosság a követelmény. Hanem sorozatgyártás.
A keresztszán inkább csak leszúrásra van "kitalálva". Ezért nincsen se hossz, se keresztelőtolás a szánon.
Műszerész?
A szittya parasztját.

jani300

Azonkívül hogy toronyrevolver , mi a baj vele ?

jgg8y2a4g

Ezt most komolyan írod? Látszik,hogy semmi fogalmad a dolgokról. Sorozatgyártásban nem lehet  pontosat csinálni vagy mi? Akkor kidobom az összes esztergámat. [#gun]

jgg8y2a4g

Úbazdmeg, most látom kinek válaszoltam..... Nem figyeltem, remélem nem ugrik rá a kis fasz mert megint világháború lesz. [#mf3]

jgg8y2a4g

ja nem is válaszoltam sekinek. Na mostmár mindegy...

jani300

Ezek után biztos :)
Egyébként egész jó kis ferde ágyas gépnek néz az ki .

pvmyc6p5

Mert már megvetted ?
[#nemtudom]

ywrxkjjky

Átolvastam Csuhás által feltöltött könyvet(ForgTechnTabl) és megokosodtam mint a rendőrök az alma magtól!
Rájöttem a számolási módszerre,találtam táblázatot a diferenciál osztásról(pl.127 fogszámú fogaskerék gyártáshoz) és a spirálmarás áttételezésről,nem sok egész számú emelkedés van  és az osztófejjel kapott alap fogaskerekekkel min 18,75 mm emelkedés valósitható meg!
Az asztal orsólyára(multkor rosszul irtam)6mm emelkedésű ide egy Z 24,Z 151,Z 24 majd mégegy Z 151 -es kerék kellene a 6,06 mm emelkedésű menetmaráshoz!
A Z 151-es kerék fejkör átmérője 382,5 mm(M 2,5) ami nembiztos,hogy elférne(nem mértem meg)de csak diferenciál osztással végezhető el az osztás amihez megvannak a kerekek 72/32 de rengeteg idő ...
Lehetne Z 150 ami mehetne "egyszerű" osztással de akkor 6,14 mm lenne az emelkedés(ki nem rosszja le,csak magára húzza a fát)!Nem véletlen,hogy a videón külön hajtással forgatta!
Mielőtt hozzáfogtam volna a spirálmarás bonyodalom felderitésbe tudtam,hogy nem igy fogok menetet varázsolni a fahasitó kúpra :D  
De azért lehet,hogy csinálok egy bazi nagy csigafúrót disznek,kiakasztani a falra "műanyagból"!

hostya

Miért is.??
Ez is le van festve szépen..
Akinek meg ilyen kell, és ad egy kicsit a kinézetre, akkor mi benne a hiba?