Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Tegyél rá még egy anyát pluszba, egy rugóval összefeszítve a dolgozó anyával!( szilikon gumirugó is jó két alátét között) a plusz anyával beállítod az előfeszítést a nyomatékigénytől függően, és aztán rögzíted a feszítő anyát!Kenést igényel!mint minden hasonló mechanika!

Szalai György

De honnan tudod, hogy milyen vastag lemez kell ahhoz? [#nemtudom]

jani300

Szia ! Legalább azért bronz vagy sárgaréz anyákat használsz ? A vas a vason nem a legjobb siklási tulajdonságokkal rendelkezik .
Reszelővel nehéz lesz megoldani .
Az iparban két anyával szokták megoldani .  
De van hogy az anyát fordítják .
Itt a fórumon is láttam többször rajzot a trapézorsó műanyag anyás megoldásról .        

s7manbs8

Majd meglátszik, ahogy befogom, hogy mennyi marad a kotty, kösz az ötleteket a többieknek is.

s7manbs8

Itt most csak annyi a lényeg, hogy menjen pár napig míg meg nem jön valami normális, azt szeretném úgy megoldani, hogy ne kelljen sok mindent csinálni emiatt, meg ami itt van  itthon, azzal tudok valamit kezdeni.

s7manbs8

Gondoltam ilyesmire is, csak az bonyolultabb, meg oldalra a kilengési lehetősége attól még megvan, igaz az erő nem engedi annyira, amit a két anya ahogy tolja egymást megenged, lehet az is jó lenne.

s7manbs8

Mindenesetre próbaképpen egy ilyen anyát szétvágok és egy darab menete száron megnézem, hogy ha satuba beszorítom egy megfelelő vékony lemezzel, akkor mit tudok elérni aztán ha jónak néz ki felrakom a helyére, csak ott le kell szerelnem az alján levő csapágy házat, meg ilyesmi de az még nem olyan vészes.

KoLa

Lehet, hogy ,Te gondolkodsz bonyolultan!
Ez melyik géped is?

ywrxkjjky

De egyébként,hogy kell kiszámolni?
Van valami "egyszerű" számitási módszer?

s7manbs8

Ez a 3D nyomtatónak a Z tengelye.

KoLa

Akkor csak tegyél rá egy súlyt és jó lesz!

jani300

Nem tudom mi az előképzettséged .
Nem bonyolult . A cserekerék számításhoz igen hasonlóan . Ahogy Csuhás is írta azt kell elérni hogy a munkadarab egy fordulatára a kívánt menetemelkedésnyit mozduljon az asztal . A spirálmarás hasonlít hozzá a legjobban . Ismered az asztalmozgató orsó emelkedését ,és az osztófej áttételét .
Csuhás úr tett fel osztófej számítások néven könyvet asszem .Azt jó lenne tanulmányozni .
Ha átolvastad könnyebben kérdezel .
Biztos fognak többen segíteni .
De alap ismeretek nélkül nekem itt nem egyszerű elmagyarázni .

jani300

Ez tetszik :) egyszerű !

ywrxkjjky

jani300

[#ejnye1]
Gyanús volt végig a dolog . Forgácsoló vagy !
Visszakerestem az ékszíjtárcsa képét !
Add meg az osztófejed áttételét , és a marógép hosszasztalának orsó emelkedését ,a rendelkezésre álló cserekerekeket , meg milyen emelkedést szeretnél . Megpróbálom kiszámolni :(
A többség tudását nagyjából ismerem . Keveset szóltál hozzá , azért ugrottam be .[#integet2]