Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Az E1n el azért nem jártál volna rosszul .
De szerintem hamarosan ránk szólnak :)

fakukac

Oksi!

A többit majd magánban... [#wave]

nffab2gnr

Szia Jani!

Nincs véletlen egy Mk2 szegnyereg hüvelyed + orsó.

jani300

De ,van . Nem tudom mié volt , egy E1n re akartam szegnyerget , de már tárgytalan .

6rk75uezn

Szia.Igen,épp az előbb hivtam fel,egy nagyon korekt emberkének tünt igy első beszélgetésre,küldeni fog a gépről képeket,méreteket,és egy rövid leirást állapotáról.

6rk75uezn

Nem eladó a gép,most irt Földesi úr,a családja nem kivánja még eladni!

Csuhás

Tudja valaki milyen elven működik a menetóra? Igazából készítésen gondolkodom, de nem tudom milyen fogszám kell, illetve a fogszámtól hogyan függ a skála? ( Egy hirdetésben láttam hogy az eladó menetórának több tartozék fogaskereke volt. Miért? Mikor melyiket kell használni? Esetleg nincs valakinek e2n-hez, és tudna nekem fogszámot és egy két fotót küldeni?

KoLa

Az EE400-hoz, annó', kaptam egy menetórát!még nem használtam, mivel nincs csatlakozási pontja!lehet hogy nem ehhez a géphez való?!
Megnéztem a fogaskerekeket:z30,z28,z24.
Ezek a fogaskerekek, egy' tengelyen forognak, a vezérorsón gördülve, (a modul stimmel a gépemhez)a másik végén van egy nóniusz 1-12 ig!és nullázható!
Holnap lefotózom ha addigra nem dobja ki a google!

KoLa

Csuhás

Köszi, de ne fáradj vele! Amit eddig találtam a neten az alapján a vezérorsó menet emelkedésének és a vágandó menetnek az arányától függ a fogszám. Ezért nekem nem segít ami nem a gépemhez való. Egyébként nekem is van valami nagy gépre való órám, méh telepen találtam, így a kialakítását ismerem.

jani300

#15900 körül beszélgettek róla a bénában .
Ebbe nem merek beleszólni de érdekeseket írtak , többen .

Csuhás

Olvasom, de még nem igazán értem. Át kell még gondolnom.

KoLa

ywrxkjjky

Laslie mester egy szakácskönyvből olvasta/másolta ki,hát ilyet! :D
De azért Kola mester mondta meg elsőnek a frankót!