Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Most be bizonyosodott hogy a csajokon túl már nem látsz semmit!![#papakacsint] még az esztergát se![#papakacsint] nekem miért nem jöttek a csajok?hol tudom őket megnézni?[#rinya][#kacsint][#nyes]

000000000

Például nekem se jönnek semmilyen nénik.
Itt Chrome megy és az alatt pedig egy AdBlock bővítmény.
Ez még a juhtyúkos videó előtti reklámokat is eltapossa.

000000000

Nekem nem jöttek a csajok:(
Biztos sokat kukkolsz,és automatikusan kapod a "neked fekvő" képeket :D

000000000

Ekkora dumát megjegyez az ember,ezt csak egy laikus tudja kigondolni:D
Ha ezt a gépet megvenné egy esztergályos,(Ki tudja?) az első dolog amit csinálna,hogy a törött alkatrészeket újra gyártaná!

6rk75uezn

Imádom azt aki megcsinálta ezt az AdBlock nevű progit!!!
Lehet akkor ezen a gépen kereszt előtolás?

000000000

Én csak vonóorsót látok a képen.
Ha csak nem úgy kapcsolódik egy kihajtás ami kapcsolja a kereszt előtolást mint csiga tengelyhez a csiga kerék akkor más nem igazán viheti.
Például E1N vagy E3N gépeken külön tengely van erre.  

6rk75uezn

Köszi,a középső kar mi lehet?gondolom a bal oldali a lakat anya oldása,középsőt nem tudom, a jobb meg a hossz szán mozgató csak ott eredetileg szerintem kerék volt.

000000000

Megmondom őszintén egy ilyen gépet dolgozni akarsz megvenni és még szeretnél valamennyire pontosan is megmunkálni vele akkor megutálod még azt a szót is hogy eszterga.
Hasonló masinán esztergáltam egyszer, de ott nem csak az anyag és a kések repkedtek hanem az kacifántosabbnál kacifántosabb kötőszavak is.
Ezután ismerős E3N gépét majdnem széttéptem mint üzbég paraszt a tangóharmonikát mert olyan vaj puhán mozgott minden.

000000000

Szerintem egy Méh-telepen találhatták :D
Legalább a rozsdát le vakarhatták volna...

6rk75uezn

Azt elhiszem hogy egy ilyen gép után az E3N egy vajpuha gép,azért az ne felejtsük el hogy kb 6x-7x annyi az ára!Egyépként nem utáltam meg azt a szót hogy eszterga pedig a mostani kis kecskelábas gép melett nem lenne könnyű![#nevetes1]

000000000

Az a legkisebb gond, de nóniusz annyi azon mint mákos tekercsben indukció.
És ilyen régi gépeken a balmenetes orsó is KB olyan mint a fehér holló.
Aztán ha picit nem figyel máris benne van az anyagban az helyet hogy kiált volna.
Jobb esetben ki is kapja a kés az anyagot és pofán vágja mert a főorsó minimum 0.5-1 centit ugrál fel és így rámászik egyből.
Ilyen régi gépet csak rutinos versenyzőnek ajánlanék, de az meg hülye lesz xopni egy hasonlóval  [#hehe]

6rk75uezn

A rozsda le van sza ..va,azt megoldja egy kis idő és festék,dee ha nincs szétgányolva (mint a mostani enyém) és az ember hejre hozogatna mindent rajta akkor akár egy "háztályi" gépnek megfelelne.

Varga László

Azzal váltod a hossz és kereszt előtolást.
Varga László

Csuhás

Csak a vezér orsó látszik. Régi gépeken gyakran volt úgy hogy a vezérorsón a meneten volt végig egy reteszhorony. Így vagy a lakatanya vagy a retesszel hajtott csigakerék vitte a szánokat.

jani300

Én csak vezérorsót látok a képen :)
Ezeken a régi gépeken van olyan is hogy a vezérorsón hosszában van egy reteszhorony  és egyben vonóorsó is .
És már nem jönnek a csajok :) Este még láttam :)