Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

595852ar

Napi 2-3 perc? Nagyon kevés. Laslie válaszolgatni szokott, ha valaki nem értette, akkor újra elmondta, máshogy. Erre nem elég 2-3 perc.Nagyon jó gyerek, hiányzik innen.

595852ar

s2k5ycubj

Gondoltam,hogy erre nem sokan fognak válaszolni... Vannak kifejezetten ilyen célra gyártott fúrók. 50mmxátmérő2=25D-s furatot kéne készíteni,az már szép feladat. És ez még meg van nehezítve kis átmérővel és a műanyaggal is. Ehhez kell szerezni először is egy fúrószárat,ami ilyen hosszú. Azért nem borzolom a kedélyeket tovább:
http://www.perfor.hu/furo/csigafurok/hosszu_furo/t038___csigafuro_hss_alu_hosszu_19084" TARGET=_fnew>perfor
Viszont a körülmények nagyon fontosak és ha nem egy dobozzal veszel,csak 1 hibalehetőséged van... A lényeg magas fordulat,kenés,valamint a folyamatos és egyenletes előtolás,persze szakaszosan.

s2k5ycubj

Ja és,ha nem központos akkor két csúcs között...

s7manbs8

Most álltottam be szembe egymással a fúrót, meg az anyagot most elég jónak néz ki így, belefúrok mindjárt. Megpróbálom, meg elsőnek egy 2-es keményfém maróval központozom meg, utána 3-assal megkezdem kicsit, majd kettessel belemegyek, de most csak rövid hosszon kell fúrni az új ötletem szerint azt simán ki lehet ezzel is, csak türelem kell hozzá.

s7manbs8

Megközpontoztam, menni fog ez úgy látom.

s2k5ycubj

[#guluszem1][#guluszem1][#wow1][#wow1][#nemtudom][#nemtudom][#conf][#conf]
" elsőnek egy 2-es keményfém maróval központozom meg"
Ez remélem nem komoly?

s2k5ycubj

Egy központfúró (nem véletlenül kapta ezt a nevet...) csodákra képes. De,ha már marógép,90°-os nc jelölő fúró...

s2k5ycubj

s7manbs8

De, eléggé komoly. :)

http://kepfeltoltes.hu/150109/PICT2375_r_szlet_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

jgg8y2a4g

Panelfúráshoz használt 3.175 szárú karbid fúróval be kell fúrni ameddig lehet. Ez kevésbé hajlik el a vastagabb szára miatt. Központfurat nem kell ehez a fúróhoz. Ezután mehet a normál fúró, az előző furat már 10-15 mm hosszan megvezeti.  
Fordulat túl nagy nem kell a műanyag miatt, mert hütéssel is előfordulhat a hőtágulás ennél a hossznál és megyszorul a fúró. Amikor mélyen vagyunk akkor már csak maximum a fúró átmérőjével megegyező szakaszokat fúrjunk, hogy a fúró tudja kidolgozni a forgácsot, és ha a fúrási szakaszokba kihúzzuk, tudja bevinni a hűtést.  

keri

röpsúlyos fordulatszám szabályzót nevezik annak pl. gőzgépeken :) de ahogy látom már megvan a megoldás a variátor személyében :)

Varga László

Nekem ilyen gépem van -de nagyon szeretem!
Varga László

keri

Te Elektron. És a mángorolt menetes csavart hogy fogod be ennyire központosan? Szerintem ne görcsöl ennyire. Ha a menetet is úgy esztergálod rá akkor tudsz pontos középpontos furatot csinálni, de így soha nem lesz az.
Központ fúróval csinálsz egy kezdő furatot és szépen óvatosan sok ciklussal és sima fúróval tökéletes furatot lehet csinálni a céljaidnak. Ha nagyon komplikálni akarod, akkor én már úgy is fúrtam csavar hosszában lukat, hogy kézi fúróba befogtam, kis köszörűvel csináltam egy központos mélyítést és egy másik fúrvóval ellentétesen forgatva megfúrtam.

Esztergával sem tudok jobbat, csavarba.

keri

Ja és ez nálam 15perc tökölés volt, mert kellet a motoromhoz szerelés közben, nem 3 nap mint ahogy te csinálod [#bee1]