Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Bocsánat a szóismétlésekért!

sufnituning

Na akkor van csak igazán baj, ha úgy érzed beidegződött, mert akkor a figyelem tompul,
sokkal inkább előfordulhatnak a balesetek.

ysc3kmx9v

Ezt nem gondolod komolyan?

VighLajos

Húsz percig itattam papírzsebkendővel... Szerencsére nem maradt nyoma, csak a tudatomban.
Azóta az álarc oda van készítve a hallásvédő tokkal együtt, mert egyszer kissé megszédültem a gyalugép hangjától 25 cm széles deszka gyalulása közben.
Piszok "fülbemászó" hangja volt!

keri

Arra gondol, hogy egy kezdő nagyon óvatos mert fél. Amikor már kezd rutinból menni, akkor magabiztos, és lanyhul a figyelem, ezért olyankor a leg veszélyesebb, mert sok kockázattal még nem találkozott. Később megtanulja az ember hogy mik a kockázati tényezők és megtanulja rutinból elkerülni. Ezeket nevezzük "öreg motorosnak" :)

000000000

Kedves fórumozók!Én nem vagyok szakmabeli,ezért kérem a segítségeteket.Van egy öreg barátom,és van neki egy emu-160-as esztergája,amiből hiányzik a regulátor.Szeretné a gépet használható állapotba hozni.Ehhez kérném a segítségeteket!Ha valaki tud ilyen szerkezetet,vagy valami használható megoldást, kérem jelezze!                                         Előre is köszönöm!

Csuhás

Regulátor? Az vajon mi lehet?

000000000

Sziasztok!
Édesapámnak csináltam egy jobban látható Menet és előtolás táblázatot fordulatszámtáblával.
Feltöltöm nektek, hátha valaki hasznát veszi :)
Szemezgessetek:
 https://mega.co.nz/#!bcklGBgC!qJEfCuAvZPW2KjPi8MO56l8AMpd5rADTFzen9xUXU1M" TARGET=_fnew>E2N elö - menettábla

ra8nsmk6w

Én sem tudom csak ötletelek. Talán az ékszij "rakosgató" ami szinte mindegyik azonos tipusú gépből hiányzik.

000000000

A regulátor,ahogy én értelmeztem,valamiféle ékszíjjal történő fokozatmentes meghajtás.Bár nekem ez semmit nem mond!

Csuhás

Az emu 160 tudtommal 3 fokozatú lapos szíjas hajtású. A motor lapos szíjjal hajt egy segédtengelyt amiről két ékszíj meg fel a főorsóhoz. A lapos szíjat egy villa tologatja.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/Linkelt_kepek/emu160.jpg" border=0>

r2u4n063m

Két dolgot használok esztergálás közben - nem vagyok esztergályos, csupán hobbista. Fűkaszás polikarbonát fejvédő a röpködő tárgyak ellen, valamint ha veszek fel kesztyűt, akkor csak is vékony gumikesztyűt, amit letép a gép, ahelyett, hogy feltekerné a kezemmel együtt.  
Amiről még nem volt nagyon szó, az a folyó forgács, ami vág, mint a borotva, és ha feltekeredik, esetleg felkapja a forgácstálcából a korábbi forgácsot, ventilátor módjára szórja szét a darabjait.

ra8nsmk6w

Amikkel én találkoztam már ékszijasak voltak. Vagy már mind átalakitott volt. Amit linkeltél képet még nem láttam. 1966-ban dolgoztam egy ilyen gépen talán azon ilyen volt már nem emlékszem, de nagyon gyülöltem ezt a gépet és ez máig kisért

hostya

Szerintem variátor lesz az a regulátor... :))
Valami http://www.reduktor.hu/english/index.php?m=hajtastechnika&tartalom=rgaesorozat" TARGET=_fnew>ilyesmi...

ANTAL GÁBOR

Szerintem az elöttem szólóknak mind igaza van .  Az Emu 160 as as laposszíj váltós volt . Egy lábpedállal lehetett tehermentesíteni utána áttolni )  Ilyen volt az első gépem . De az EMU 200 ban ( !!)  már van egy variátor . Nem szíjas hanem  ( diaboló alakú ) dörzskerekes. Nálam működik egy. Szerintem óriási szerencse kell hogy valaki találjon egyet .  Én csinálnék egy 2-3 fokozatú előtétszíjhajtást aztán egy frekiváltóval mehet . ( az orsóházban van egy 1/ 7 es kapcsolható fogaskerék áttétel )