Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Ezt vésd az agyadba, hogy ne a kulcs maradjon az agyadban.[#csodalk]

ce93xphjd

-forgácsot üzemelő gépnél kézzel véletlen sem fogunk meg
-ékszer, bő ruha, stb, ne tudjon beakadni tokmányba, stb.
- védőszemüveg repkedő forgácsok ellen

biztos mondanak még jókat :)

s7manbs8

Esztergályosok, egy 3D nyomtatóba való alkatrésznél a 2mm-es furatot vagy 50mm hosszon miylen fúróval lehet kifúrni, meg hogy központos is legyen egy rúdanyagban ?

jani300

Kíváncsi lennék hány profi használ forgácskampót  
? Mostanában könyvet nem adnak ?
Amit szeretnek a munkavédelmisek : Zárt ruha , cipő , hosszú haj (kendő sapka) ,repülő munkadarab , repülő forró forgács , tokmány kézi fékezése , forgácseltávolítás , újabban  tokmány köré védőburkolat , meg még kismillió balfékség is lehet a  szaki részéről .

sufnituning

Ezt is átnéthetnéd
http://109.74.55.19/tananyagok/tananyagok/Forg%C3%A1csol%C3%B3%20szersz%C3%A1mg%C3%A9pek%20%C3%A1ltal%C3%A1nos%20biztons%C3%A1gtechnik%C3%A1ja.pdf" TARGET=_fnew>biztonság

és persze[#pias]ezt se kéne, persze van olyan esztergályos ismerősöm, aki azt mondja, ha nem iszom, nem látok rendesen.

jani300

Belenéztem .
Az beugrott hogy van egy normálisabb esztergám amit évekig nem használtam .
Amikor szerettem volna elindítani , nem indult .
Van rajta nyomi vészgomb ami benyomódott :(
Órákat keresgéltem mi lehet a baja mire rájöttem . Nem is igazán tudtam hogy van .

sufnituning

Nekem meg egy normálisabb énem, csak sokáig nem használtam[#papakacsint]

Csuhás

Furatesztergálásnál erősen a gép fölé hajolva elkezdte az egyébként sima felületű vonóorsó feltekerni a ruhám... másra hirtelenjében nem emlékszem.

sufnituning

Engem is elkapott a gép pont így, az egyik lábamban az összes ínszalagom elszakadt és eltört
amikor a vészkapcsolót lerúgtam.
1 évet feküdtem, + egy évet mankóztam.
Megérte??

sufnituning

Régi cégnél dolgoztam olyan Vörös Proletáron,
melynek az indítókarja hibás volt, és miközben
a tokmányt meghúztam a tokmány hirtelen megindult visszaforgásban, úgy hogy el sem bírtam ereszteni a tokmánykulcsot szerencsémre a a gépágy megfogta, még az ujjaim sem csípődtek oda, remegő lábakkal- kezekkel szépen kihúztam az ujjaim és arra a hétre be is fejeztem a munkát.

000000000

Nincs ideje írogatni? Ez hülyeség...
Kifogás,napi 2-3 perc időt nem tud szakítani?

sufnituning

Akadjál már le a témáról!

000000000

Egyszer én is újjászülettem!!!
Unoka bátyámmal egy cégnél dolgoztam akkor!
Valami bányászati tiplire vágott meneteket,nagy szériában. 35-ös 1,5 méter hosszú anyag,kilógatva hátul. Én meg támaszkodtam könyökkel a gépen,szokás szerint:D Elkapta a ruhámat a rozsdás köracél,és feltekerte!
Óriási mázlim volt,lazák voltak az ékszíjak!
Állóra lefogtam a főorsót,ő meg nem értette,mi történt. Kiabáltam,hogy állítsa le a gépet,miközben fel foltam tekerve. A ruha kuka,én megúsztam. Na ez a mázli!!!

000000000

Ezt gondolom félre írtad!

sufnituning

Jó kis birkózógép lehetett[#vigyor2]