Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jgg8y2a4g

keri

Az nem üldözési mánia ha tényleg üldöznek [#hehe]
Egyetértek veled. Nem tudom nagy gépen hogy dolgoznak a profik, de kis gépe azért van az embernek mert kicsi alkatrészeket csinálunk. Ehhez pedig gyakran használtam én is hossz szán rögzítése után a kézi szánt szóval nekem gyakran kellett a pontos beállítás, mert kellemetlen ha kúpos egy illesztett tengely.

jgg8y2a4g

Nagy gépen is a "rombolás" után méretre kell esztergálni.Tehát ott is használjuk a kéziszánt. Én E1N-esen dolgozom, 2-15mm es anyagokat esztergálok a legtöbbet. Természetesen van több kisebb gépem is de én is szeretem, ha egy gép nem esik az ölembe.

keri

Erre mi szükség volt? Nem mondott semmi rosszat eddig. Ezek után pedig nem tudom hibáztatni bármit is válaszol.

keri

Akkor vacakolni a tolómérővel.

jgg8y2a4g

Na itt egy video pl.  
https://www.youtube.com/watch?v=mRjvYPOgHTI
6 percnél csinálja a mókus a két "o" gyürü beszúrást. Látszik, hogy a szán baromira el van állitva, nem is használja, mert a gépen van útmérő és azzal állítja be a két beszúrás távolságát. ha nem lenne útmérő akkor a kéziszánnal kellne beállítani (rögzített hosszán mellett). Ebben az esetben ha nem áll nullán a szögmérő akkor még a második beszúrás mélységét is elbassza. Cirka 10mm hosszon már egy fél fokkal elálított szán 15 század eltérés, ami egy "o" gyürü esetében már pont rossz. (mindegy hogy kisebb vagy nagyobb lesz az átmérő.)

De itt egy mási video:
Ha már E1N és ráadásul magyar.
https://www.youtube.com/watch?v=YlD3sAjF5Cw
Itt egyértelműen csak a kéziszánnal esztergál. Látszik, hogy méreten lesz az alkatrész, és miután itt szériáról beszélünk, fontos, hogy egyformák legyenek a cuccok. Egy késből oldja meg, van rajta egy beszúrás szíjnak, (ha ez egy szíjtárcsa a cím szerint) és utánna egy viszonylag hoszabb felület ami henger. Itt meg nem árt ha nem kúpos, már csak azér is mert ha esetleg meg kell fordítani az alkatrészt (márpedig meg kell a leszúrás miatt) akkor a hengerest be tudja fogni a patronba, a kúposat már nem.

jgg8y2a4g

De itt egy másik is ugyanattól az arctól.
https://www.youtube.com/watch?v=ytekSTqceig
Hibálnul látszik, hogy csak kéziszánnal küldi, a pontos méretek, és a munkadarab azonosság miatt.
Ezért gondolom azt, hogy rengeteg olyan fázis van amihez nagyoni kell a kéziszán pontos beállítása.  

ncw4w5nca

Kedves akárki Nem tudom mi értelme van az alpári stílusnak, de ha az a célod hogy megsérts ezzel nem érsz célt. Ugyanis tudom, hogy az életben mindenki abból gazdálkodik amit otthonról hozott, vagy fel tudott szedni az élete folyamán. Csak sajnálni tudlak, hogy semmit nem sikerült összeszedni, ami felülírná azt amit az anyatejjel szívtál magadba    [#nevetes1]

jgg8y2a4g

s7manbs8

Te is tanuljál akkor valamit, ha linket teszel be, arra van egy segítség az "url" a szöveget beíró ablak alsó sorában, ahol az ikonok, makrók, url, kép szöveg van. Ha azzal teszed be, akkor kevesebb erőlködéssel rá lehet menni a linkre.

ncw4w5nca

Te nem követed figyelemmel a fórumon a hozzászólásait?[#nemtudom]

jgg8y2a4g

keri

De. Azt látom hogy feleslegesen és ok nélkül provokálod, miközben kulturáltan és műszakilag indokolva támasztja alá a véleményét.
Ha meg az a bajod hogy káromkodott egyet arra hogy beszóltak neki, akkor neked kéne elmenni innen mert ez nem egy kibaszott képmutató nő egylet (bár néha ilyen érzésem van)

s7manbs8

Az E1N az nem női eszterga ? Erzsi (Number One) Nő. :)