Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

keri

Mint ceruza hegyező tulajdonos, egy keskeny leszúró késsel szoktam ilyesmit csinálni, de nekem léptető motor mozgatja, így le tudom követni a kontúrt akár milyen kicsi fogással, aztán a végén még egyszer simító fogással.

Ha kézzel kellene akkor is  hasonló stratégiát követnék, de az égszíjhoz való késsel. Apró beszúrás, palást esztergálás. Persze minimális ráhagyással, de a addig megesztergált ferde oldalfal szépen meghatározza hogy meddig tudod tekerni oldalra. Esetleg ütköző alkalmazásáva limitálnám a mozgást.
Oldalazva óvatosan lehet trimmelni még a felületet egészen nagy felületen is, bár oda kell figyelni hogy  ne kezdjen rezegni.

Csuhás

Talán úgy készíteném hogy egy leszúrókéssel beszúrnék a horony aljáig, esetleg eltolva jobbra balra a kést. Ha megvan a beszúrás akkor elfordított késszánnal kiesztergálnám a két oldalt.

6rk75uezn

Köszi mindkettőtöknek,én is valami ilyenre gondoltam.

sufnituning

Ha nagyon kemény anyagba csinálom a szíjtárcsát,
akkor beszúrás után a hossz-szánt elállítom az adott ékszíjméretnek megfelelően fokba, (mivel más és más az ékszíjtárcsa szöge az tárcsaátmérő és ékszíjszélesség függvényében)
de a tekerőkart le szoktam venni és egy erre a célra rendszeresített tekerőgombot rakok (hossz-szánra) a helyére, mivel a késszánnal ezeknél a beállított szögeknél összeakadhat.
Szépen csak a késszánnal be kell menni nem egészen a beszúrás végéig.Utána meg fordít fokot és másik oldal le. és kész, nem rezonál, gyönyörű.
[#nemtudom]

sufnituning

Ja bocs az elállított hossz-szánnal megyek befele
és aleszúrókéssel

sufnituning

[#guluszem1][#guluszem1][#guluszem1]

jani300

Hát , elég érdekes amiket írsz .

sufnituning

Örülök, hogy érdekes dolgokkal tudtam szolgálni!

jani300

"(mivel más és más az ékszíjtárcsa szöge az tárcsaátmérő és ékszíjszélesség függvényében) "
ezt nem értem . Ne haragudj .

6rk75uezn

Tehát te beállitod a fokot és a kés szánnal leszúró késsel bemész.

sufnituning

Vájá má vájál a keresztszánt tudom szögbe állítani, tehát avval megyek befelé, na jó
ebből már nem jövök ki jól[#fejvakaras][#fejvakaras][#fejvakaras]

sufnituning

Műszaki zsebkönyv

jani300

Hát ezt fel kell dolgozzam :)
Erről még az életben nem hallottam .

sufnituning

Az úgy túl egyszerű lenne 1 féle horonyoldallapszöggel![#wave]

Béni