Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

vjanos

Csuhás

De miért kell annyira pontosan merőlegesre állni? A késszánnal csak tengelyirányú méreteket szoktam beállítani ( nincs skála a hossz szánon ) Ha megvan a lépcső hossza akkor az átmérőt már úgyis a hossz szánnal készítem. Hirtelen nem is jut eszembe olyan művelet ahol igazán számítana a késszán merőlegessége.

6rk75uezn

Igen,de én nem tudok kis finom mozdulattal előtolni a hossz szánnal.(kézzel).Gépi előtolásom meg nincs.

ywrxkjjky

Ha nem akarsz késszánt álitgatni(ami "szerintem" előnyösebb volna kis gépen ilyen munkához)akkor marad a profilkés+kis fordulat!

ywrxkjjky

Persze profilkés előtt beszúró/leszúró késsel "helyetcsinálni" a profilkésnek!

jgg8y2a4g

Ha a kéziszánod nem tökéletesen merőleges akkor hogy dolgozol méretre?

ywrxkjjky

Apa kezdődik!!! :D

jgg8y2a4g

Miafaszom már kérdezni sem lehet? [#violent]

ywrxkjjky

Jól van naaa!

Már viccelni sem lehet?  

jgg8y2a4g

Ja csakmá skizofrénnek érzem magam.  

000000000

Mihez kell a kéziszán pontossága?

000000000

Szerintem azon a gépen bőven elég ha gyorsacél késsel dolgozol. Nagyon príma masina.

jgg8y2a4g

Hát ha valamiből le akarok oldalazni pl. 1mm-t, akkor azt valahogy mérni kell nem?

jani300

A Te esztergádon nincsen megjelölve az alaphelyzet a kéziszánon :) Ha mégsem akkor egyszeri beállítás után meg kéne jelölni :)
De ha nagyon pontos akarsz lenni lehet az ágyra órát is tenni .
De esztergályos ilyeneket nem kérdezne .
Most akkor lehet veszekedni ....
Kezdőktől elmennek ezek , de Te nem vagy az .

ncw4w5nca

Kedves akárki , aki mikkamakkának hívja magát! Azért néhány nap után ideje volna kicsit visszavenni a stílusból! Nem kellene minden áron lehúzni a fórumot az alpári tahók szintjére! vagy ha te ilyen szinten érzed jól magad, akkor keresd meg azt a fórumot ahol ez a menő!

Remélem elég finom voltam és nőies...