Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Ne vágd csíkokra , az oldallapjai valószínűleg alá vannak szedve hogy ne nyomjon . Úgy jó kör ként .

6rk75uezn

Nincs alászedve.

6rk75uezn

Van egy pár db-om,1,2-1,6 és 2 milisem,direkt erre a célra vettem.

Béni

Egészen komoly esztergályos gyorstalpaló alakul itt. (Kedvet kaptam az okosodáshoz.) :)
Lenne is mindjárt egy kérdésem:
Miért és milyen esetben előnyös a kést központ alá rakni? (Akár külső akár furatkés esetén.)
(Nem költői kérdés, tényleg nem tudom ...)

jani300

Erről majd írhatnál ,hogy vált be . Jó vékonyak kíváncsi vagyok .
De ideje abbahagynom , mielőtt jobban égetem magam :)

6rk75uezn

Rendben,be fogok számolni az eredményekről.
Ha valaki égeti magát az én vagyok,bár a tudatlanság nem égő,inkább az az égő ha valaki nem kérdez és nem akar tanulni!

hostya

"Miért és milyen esetben előnyös a kést központ alá rakni? (Akár külső akár furatkés esetén.)"

Ez egy ravasz, fogós kérdés. [#eljen] (én is kíváncsi vagyok a válaszra..)

Én már több mint 40éve forgácsolok, de nem jöttem rá hogy miért.(lenne előnyös)...
Na de majd mikkamakka biztos megmondja a tutit..

Ez a hátránya a gyorstalpaló-nak. :( [#wave][#integet2]

Béni

"Én már több mint 40 éve forgácsolok ..."
Én csak 30, és még szívesen tanulnék új trükköket ...

TROMF22

Ha kedvet kapnátok a "körkés" fabrikáláshoz, az Adok-Veszekbe felraktam néhány alapnak valót.

Ftomi

Köszönöm! Valóban megelégszem a gyorsacél késsekkel, csak van egy ilyenem és kíváncsiságból befogtam. Viszont szeretnék egy leszúrókést, trapéz alakú gyorsacél fajtából ahhoz viszont kellene  a tartó is. Ami a kivágott késtartó nélkül nem fog menni ezért ezt mindenképp cserélni szeretném. Esetleg tudtok valamilyen beszerezési forrást ahol normális áron hozzá tudok jutni leszúrókés befogóhoz ekkora méretben?

ysc3kmx9v

Alakkéssel beszúrásossal fa esztergálásnál, ha a kés a központ alatt van bizonyos mértékben akkor a kész méretnél, alá megy a kés, és adja a méretet, független a keresztszén behajtásának mértékétől.

sufnituning

Akkor érdemes a központ alá tenni a kést, ha csúnya felületet szeretnél, ill. a gép rezonanciáját szeretnéd növelni, vagy esetleg  
meg szeretnéd nézni hogyan törik el a kés.

ysc3kmx9v

Az előtt míg valaki fel háborodik az előbb írtak miatt, elpróbálom magyarázni. Az alakkés nem a klasszikus módon alak, hanem, olyan formán kell elképzeli mintha forgácstörőket köszörülnének egymás mellé,  ez lehet különböző alakú. Amikor át tolják a forgó munkadarab alatt, el is készül a kész darab.  Fából így én még nem esztergáltam, de kést már készítettem fa esztergályosnak

hostya

A felsoroltakból vajon melyik az ELŐNYÖS..??

sufnituning