Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fakukac

Akkor úgy látszik, hogy csak én vagyok kivételes helyzetben...
Bár már nekem sem jönnek be, hiába kattintok a képre... [#nevetes1]

jani300

Vannak itt néhányan olyanok is ,akik szeretik a gépeket .Nem a pénz minden .
Egyébként az ágy frankó pihent öntvény .

000000000

OLX-en megtekinthető 120 000 forintért hirdetve.
Agyon van verve az egész gép,vastagon rozsdás,udvaron áll. 3 lábúnak hirdetve,igaz nem látszik a negyedik lába,elismerem...
Az biztos hogy pinent az ágy!

jani300

Tudok pár száz méterre tőlem hasonló korú esztergát és hosszgyalut .
Az esztergát annó újonnan vették !
Nem használja már senki .
Az utolsó aki dolgozott rajta , nagyhírű szaki volt .  
Negyven éve is láttam már törött tekerőkkel esztergát . Azt csak odább akarták vinni :(
Az ára egy dolog , nem csak az a hirdető akar nagy pénzt keresni , majd a piac eldönti mit ér .
Ennél két klasszissal jobb gépeket is láttam összetörni .
Van nagyon jó állapotú mve-m . Az is a méhben végzi szerintem , pedig én is ott vettem .

6rk75uezn

Természetesen mindenki látja hogy tényleg agyon van vágva,foglalkozni kell vele,szétkapni ér rendbe rakni,nálam nem a külső számit,tehát felőlem lehet rozsdás és a tekerő karok is le lehetnek tördelve,ami a lényeg hogy milyen kopás van az ágyon,a kereszt és kézi szánon és az orsók mennyire kopottak.120-at én sem adnék érte,én cserélném az enyémre de még kérdéses.

6rk75uezn

Nem kérdeznél rá nekem hogy nem-e eladják korrekt áron?

000000000

"99%-ban jobb menetes a keresztszán orsója. (a többség tudja mit jelet ez)"
Írjál még ilyen sületlenségeket, és közben fényezzed magad a szokott stílusodban.[#nyes][#vigyor2]

000000000

Tibikém most ez komoly, mert viccnek durva !  
Az ilyen régi századfordulós gépeken 99%-ban fordítva ment a kereszt szán ezért is keresték a balmenetes orsókat és anyákat.
Tehát ha nem lenne egyértelmű akkor egy új gépen az órajárással megegyezően tekered a keresztszánt akkor egyértelműen befelé mozog.
Míg ezeken a régi xarokon pont fordítva.  
De miért is magyarázom ezt pont neked, mivel aki régi motoros a szakmában annak alap dolog ezt tudni !

jani300

Lehet megvan a telefonszáma is , magánban megadhatom . Nem fogja méhbe adni , már sok gép került oda onnét . A nyáron hozott eladni egy vertikálfejet , megvettem ne menjen a méhbe , az is hasonló korú .
De ha nem pécsi vagy a fuvar miatt már nem éri meg . Ez azért nagyobb gép csak ilyen jellegű .
Szinte fingért adtam e1n t . Itt csak fikázni tudta mindenki . Mire ideértek érte letakarítottam picit ,nem volt az olyan rossz csak sokat állt .
Ne akarj ilyen kecskelábút ,ha dolgozni akarsz .
Abban azért igazuk van .
Kapirgálni elmegy .

000000000

Látod tudod te, másodszorra csak sikeredett potosabban, egyértelműbben fogalmaznod.

000000000

Az E1N klasszisokkal jobb gép, és azzal akár termelni is lehet.
De egy ilyen "kecskelábú teknősbéka" ( ahogy Waszlavik Gazember Petőfi Velorex Sámán Szabadcsapat Ullmann Mónika László Lovag is megénekelte a fáj a szívem... Című művében ) Mindenre jó de főleg babkarót egyelni [#hehe]
Én csak annyit mondok, csináljon mindenki azt amit akar, de rájön utólag maga is, hogy mekkora balfaxsáégot követett el.
Mert már sokszor elhangzott ez: utólag okos az ember!

000000000

Nem tudom, de nekem ez olyan mint mikor a vicc poénját kell valakinek elmagyarázni.
Ez nálam totálisan egyértelmű dolog ha a keresztszán orsója jobb menetes az egyenértékű az ordas nagy xopással és a hamarosan bekövetkező selejt gyártással.    

ra8nsmk6w

Egy esztergához szokott ember az úgy jár ahogy mondod (xopik)
Viszont aki még nem látot csak fényképen annak édes mindegy merre tekeri.
Én a véleményedet osztom, nem fehér embernek való.

jani300

Valami hasonló gépe van ha igaz .
Van tapasztalata . Van egy SN 63 asom .
Leharcoltan is merevebb mint egy egész jó kóreai ,nagy átmérőkön .
Igazat írtok ,tudom . Mostanában még csak nem is kapkodják a hagyományos gépeket .
De nem mindenki adja oda bagóért .
Inkább viszi a méhbe ,ott nem fikázzák .
A méhben is minimum 120 plusz áfa kilója .
Csak hogy tudj viszonyítani mi is a drága .
És január óta egy rozsdás szöget sem tudok venni a méhben én sem .

000000000

Ha ilyen remek Méh-telepet tudsz ahol ilyen drágán veszik át a vas öntvényt,ne tartsd magadban!  
Mifelénk 40-50 forintért veszik át....