Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Akkor te is ugyanúgy méred voltaképp, csak az anya oldalát használod fel mérési bázisfelületnek.
A görgődnél nem tudom, hogy mit számoltál voltaképp. Ha egy kicsit módosítasz a képleten akkor az orsód menetemelkedési szögét számoltad ki.
Ezt viszont nem a külső átmérőhöz számoljuk hanem a menet középátmérőjéhez.
A képlet így lenne jó:

e=arcTan ( P/(Dk*PI) )  

e  - Menetemelkedési szög
P  - Menetemelkedés  (me)
Dk - Menet középátmérő
PI - 3,14

PSoft

Én is optimista módon fogok hozzáállni a nagy dilemmához.
Már meg is van a megoldásom!!!
Amelyiken több van pikk-pukk leszedem,és hipp-hopp átrakom a másikra!!!
És én még marha szerencsés vagyok,mert csak úgy kitaláltam a jó megoldást.
Énvelem nem babrálnak ki ezek a nyavajások!!!

4um5b65d

Már hogyne érné meg átmenni !
Csak ott nem menetes szárat veszek hanem olyan dolgokat ami a csaj mögött van a földön levő dobozokban. Persze mindegyikből csak 1db-ot.
Behajolgat a csaj én meg megpaskolom a szememmel a formás hátsóját.....
A rutinosabb csajok a drága dolgokat teszik a földre....abból nem kérnek sokfélét.
[#vigyor3][#vigyor2]

4um5b65d

Mindig mondtam, hogy az a dudor a nyakon nem azért van, hogy legyen hová a sapkát rakni.....
Még sokra viszed.....
[#vigyor3]

PSoft

A megoldás végül is egyszerű.
Összerakod pl.az 1,60-assal a gépet,és megmondod a szoftvernek (pl.MACH),hogy avval számoljon és már nincs is gond.

s7manbs8

Most nézem a PI-nek 6.28-at írtam, 3.14 természetesen, meg látom te tudod miről van szó, a 60 fokos kést ennyi szöggel kell elfordítani, hogy pont beleilleszkedjen ez a görgő a menetekbe, ugye ? Gondolom van olyan késed is ami ilyen 60 fokos szögre van köszörülve. De akár meg lehet egy kést úgyis köszörülni, hogy a vágóélei, pontosan ilyen irányban álljanak és 60 fokosak lehyenek, akkor csak bele kell tenni a késtartóba és lehet szépen vágni sorban a hérnyokat, vagy nem tudom ezeket minek nevezzük szakszerűen.

s7manbs8

A gond nem is ez, hogy a szoftverek nem tudnák, csak ha pl. csináltat az ember 30 darab ilyen görgőt, és két hónap múlva megyünk a boltba megint menetes szárért mert akkor kell, közben már megint más lesz a menetemelkedés . ami éppen akkor van a boltban.

PSoft

Hát,én úgy tudom a mezőgazdászok nem "hérnyónak",hanem hernyónak nevezik.

s7manbs8

Hornyokat akartam írni, de hogy az ujjam hogy került egy sorral és egy oszloppal feljebb, nem tudom.

PSoft

Miért kellene két hónap múlva megint menetesszárat venni?,ennire nem kopik!!!
Vagy, csak nem sorozatgyártáson töröd a fejed???

s7manbs8

Csak olyían megfontolásból, hogy mivel ilyen görgőt csináltatni kell, és olcsóbb, ha egyszerre többet csinálunk, viszont menetes szárat akármikor lehet venni, ha pl. több géphez is kell, nem tudom az acél anyagból milyen árban vannak, végül is annyira nem lehet drága akkor azt is kell venni többet. Eleve görgőből 3 kell minimum egy tengelyhez egy géphez, akkor 9, 3D esetén.

s7manbs8

Meg olyan is van, akinek akkor lesz pénze rá mondjuk.

PSoft

Szerintem 3D-hez több kell,ott mintha min.4 tengely lenne.

4um5b65d

Lehet, hogy már késő van és nem fog az agyam.
Többször át kellett olvasnom az írásodat mire rájöttem, hogy mit is írsz. Valamelyikünk nincs képben teljesen azt hiszem ezzel a görgős anyával kapcsolatban. Te az orsó hossztengelyével párhuzamosan építenéd be a görgőket ???
Én ezt most így éjfél után már nem tudom elképzelni... A görgőket meg kellene dönteni a menetemelkedési szöggel megegyezően. Vagy én nem látom jól a működési elvet ???
[#ijedt][#csodalk][#wilting]

s7manbs8

Laslie !

Ha 3 görgőm van, akkor mekkorának kell lenni a legkisebb szár átmérőjének, hogy elférjenek egymástól. Rajzoltam itt magamnak 3 ilyen kört meg közéjük a negyediket, és próbálok egy képletet gyártani, derékszögelek, meg egyenlőszárú háromszög meg érintő, de valahogy hirtelen nem látom ki, hogy jön ki a képlet, ha megvan neked leírod, minek számoljak itt feleslegesen.