Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Olvasd vissza mégegyszer. Ha ugyanazt méri minden egyes újbóli befogásnál akkor a rúd nem lehet görbe. A tokmányt pedig nem forgatta el. Itt mindenképp a tokmánynak kell lennie a ludasnak. Ha görbe lenne a rúd azonos tokmányállásnál akkor egyszer +0,08 századot mérne átfordítva pedig -0,16 századot.

4um5b65d

Javítom a saját hülyeségemet. +8 század és nulla közti értékek lennének mérhetők.

35kpazcgr

http://kepfeltoltes.hu/090213/Rajz1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Valahogy így.
A négyszög csúcsaira képzeld a négypofás tokmány csúcsait

000000000

5. oldal és a 23.oldal:-)

4um5b65d

Minek az 5. oldala ???

pa0n9mw

Üdv
Végül én is arra a következtetésre jutottam, hogy a pofák nem tartják jó szögben a rudat.
Beledugtam koppanásik a rudat amig meg nem akadt a föorsóban levő MK2 kúp belsejében valahol.
Igy már a belső fele is meg volt vezetve, nem csak a pofák rögzitése volt az irányadó és láss csodát végig egyenletes lett az ütés.

végyé

4um5b65d

Akkor szabályozd fel a pofákat és letudtad a dolgot egy időre.

ywathzay

Hümmm, érdekes megközelítés. Azért gondolom eléggé centizni kell hogy központosan fusson. Azért nem kell erőltetni, a 3pofás való erre. Persze kínjában az ember sokmindent megold.

3k74cecek

A leírás sajnos nagyon nem volt egyértelmű.
Az "ugyanott" jelentheti azt is hogy a tokmányt nem mozdítva, ugyanannyi maradt az ütés, de jelentheti azt is hogy a tokmányt 180fokkal elfordítva a rúdon ugyanott lett a max. ütés.
Én ez utóbbit tartottam logikusnak. Ugyanis ha nem forgatta volna körbe a tokmányt, akkor miből tudhatta, hogy amit éppen mér az a maximális érték?
Sajnos nagyon gyakran találkozom itt is, és más fórumokon is kétértelmű, vagy teljesen érthetetlen esetleírásokkal. Van mikor rákérdezek, de sokszor inkább hagyom a fenébe mert nincs kedvem oldalakat írni, hogy elmagyarázzam, miért nem lehet korrekt választ adni az érthetetlen kérdésre. Ilyenkor szoktam mondani, hogy kérdezni, meg esetet leírni is tudni kell. Nem lehet mindíg a 2*2-nél kezdeni.

3k74cecek

Számomra ez még mindíg nem jelenti azt hogy a rúd egyenes és csak a tokmány a híbás, de túl hosszú lenne kifejteni, mert még mindig vannak olyan körülmények amiket nem ismerek.

000000000

Az orosz kiseszterga gépkönyvének 5. (nyomtatott) oldalán van a tokmány rögzítés és a méretek.
Közben rájöttem, hogy elkésstem az infóval, végyé közben megadta a megoldást.

tjf0wf46d

Tudna nekem valaki egyedileg gyártandó lépcsős ékszíjtárcsa készítéséhez PRECÍZ mesterembert ajánlani, aki nem ezen az 1-2 db-on szeretne meggazdagodni!? :)Debrecen környéke előnyben... :P

Üdv.

4um5b65d

Remélem nem annyira olcsón gondoltad, hogy a "pénzkereseti lehetőség" topicba már nem is merted berakni??

Rakjál fel rajzot valahová és majd dőlnek a [#nyes]

4um5b65d

folyt....

dőlnek az árajánlatok...

s7manbs8

Manapság a munkáért már pénz is jár ?[#lookaround][#smile][#vigyor2][#vigyor2]