Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ugyan már hová gondolsz....
Nálam a pénz az a legkevesebb.....
Nem azért csinálom.....
[#violent][#eplus2][#nyes]

s7manbs8

Ilyen görgős anyát tudsz készíteni ? Gondolom tudod miről van szó.

4um5b65d

Természetesen meg tudom oldani , hacsak nem valami mikroszkópikus méretűt szeretnél....
Készíts egy rajzot róla...

s7manbs8

És milyen anyagból tudod csinálni, meg a hozzávaló menetes szár állítólag van acélból is, ilyet lehet kapni valahol ? Egyébként érdemes ilyet csinálni, neked mi a meglátásod ?

s7manbs8

Rajzot már csináltam, ami 12-es menetes szárhoz való, még a kés dőlési szögét is kiszámoltam hozzá. Megkeresem, hova tettem, dxf-ben van berajzolva.

s7manbs8

Van CNC vezérlésű géped, mert hagyományos esztergán kissé nyűgös, vagy valami hobby készítésű, mindegy milyen.

4um5b65d

Akkor lássuk előbb a rajzot, hogy mit találtál ki amihez cnc kellene.
A menetes szár az valóban létezik 8.8-as nemesacél minőségben is. Itt pécsett lehet kapni egy csavarboltban. A görgőknek való anyagot , ha magamnak csinálnám akkor valószínűleg korrózió álló acélból gyártanám le.

s7manbs8

Én is "magamnak csinálnám" így el iss fogadnám a tanácsaidat. Küldök emailt, ha előszedtem ami már megvan.

4um5b65d

Szerintem rakd fel a mechanikai ötletekbe, hátha mást is érdekel a munkád. A több szem többet lát elv csak hasznodra lehet.

s7manbs8

Annak semmi akadálya. Csak berajzoltam ezeket a görgőket, méretekkel. Meg a hozzávaló szög számítása is papíron megvan. Remélem jó is.

PSoft

Nem olyan "nyügös" az!!!
Nekem a faterom csinálta sima mezei esztergán.
Vannak azok az állitható négypofás menetmetszők,aminek a becsületes nevét most meg nem mondom (aki tudja,ossza meg velem)!!!
Laslie,hogy is hivják ezt az izét?  
Nos röviden: ennek az egyik pofáját befogta a késtartóba,és egy késállással megvan a kb.25mm széles görgő.

s7manbs8

Valami ilyesmire gondolok:

http://cnctar.hobbycnc.hu/elektron/mechanika_otletek/gorgosanya.jpg" border=0>

4um5b65d

Jelentem: Pitler fej/kés

svejk

Gondolom a Pittler fejre gondolsz..

4um5b65d

Ennél azért csináltam már bonyolultabb dolgot is, ha jól emlékszem épp tavaly előtt télen.....
[#vigyor3][#nyes]