Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Látom elég ha csak egy kicsi segítséget adok és már "hányod" is a jó megoldást a kérdésre....
[#nyes][#vigyor3]

0gbwyh99

Tudod amikor a fémcsőre olyan lépcsős "ricnit" esztergálsz hogy a műanyag tömlőt biztonságosan rőgziteni lehhesen rá , na , azt a "ricnit" egy megboldogult lakatos mester úgy hivta hogy "gyűrődés" !  [#nevetes2][#nevetes2][#puszis]

Miki2

Azért annyira vén még nem vagyok.
A szakmnak az alapjait ཿ és ྂ között próbálták belém plántálni, de mind a mai napig van mit tanulni.
A szándék, amit megpróbálsz, nagyon tiszteletre méltó. Őszintén remélem, sokan, sok jót tanulnak belőle... velem együtt
Üdv  Miklós

4um5b65d

Én azt farkasfognak nevezem, mint sokan közülünk, de hallottam már olyat is, hogy fenyőfa...
[#nyes]
Sőt az egyik régi kollégám ezt a farkasfogat fordítva tette rá a csonkra. Két évig azon röhögtünk, hogy olyan új gépelemet hozott létre amire nagyon nehéz feltenni a csövet, de qrva könnyen lecsúszik.  
De belegondolva kitűnő ötlet volt.
El is neveztük "véletlen csőfelrakás ellen védő farkasfogas tömlőcsatlakozónak"
[#nyes][#vigyor3][#vigyor2]

0gbwyh99

Köszönöm szépen ! K.rva sz.r napom volt ma , de Neked sikerült megnevetettned ! [#worship][#worship][#worship][#wink][#nevetes1][#nevetes2]

f7k4ytivb

Üdv. a fórum tagoknak!
A Quantum 250/550-es esztergámon le szeretném cserélni a tokmányt (125 mm), mert az eredetinek nem fordíthatók a pofái, így csak 60 mm-t tudok befogni.
Én egy 160 mm átmérőjű fordítható pofásra gondoltam, mi a véleményetek, nem csinálok vele rosszat?[#conf]

D.Laci

Előbb próbálj meg szerezni fordított pofákat.

hyn6ys8wt

Ugye a főorsódon a tokmány felfogatás neked is alapból 100mm-es tokmányhoz van kiképezve? És egy tokmánytárcsával van illesztve a 125-ös tokmány a főorsóhoz?  

http://kepfeltoltes.hu/090212/hs02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://kepfeltoltes.hu/090212/chk03_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Elég nehezen szerelhető ez miatt a tokmány, mert a villáskulcsot csak kis szögben lehet elforditani. Én is gondolkodtam a 160-as tokmányon (ha már ugyis kell a tokmánytárcsa)  Szerintem simán felrakható rá, van aki nagyobbat is (8") felrak rá:-)

http://kepfeltoltes.hu/090212/chk09_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Gondolom kaptál a 125-ös tokmányodhoz forditott pofákat mivel ez jár hozzá alapból...
Mérted már a tokmányod futáspontosságát?

f7k4ytivb

Hát' mondhatnám úgyis, hogy "LÁMA" vagyok ezekhez a dolgokhoz, de valóban egy tárcsával van illesztve a tokmány a főorsóra a futáspontosságot nem mértem (nincs mivel). Mint az előbb említettem nagyon kezdő vagyok, ezért kérem a segítségeteket!

000000000

Szia! Ugyanilyen gépem van csak sárga szinű,Erba.A 125-ös tokmányhoz járt fordított pofa is.Hát mit ne mondjak,a tokmány pontossága egy kalap sz...  Elég érdekes a főorsó kiképzése.Véleményem szerint bűn felrakni nagyobb tokmányt ilyen tengelyre.Személy szerint én vettem egy 100-as 4 pofás tos tokmányt és azt illesztettem.Így nem lóg akkorát a tokmány.

4um5b65d

Csak nem te is a 4 pofással fogod meg a kör anyagokat ??[#csodalk]

000000000

Megfogja,vagy nem?

4um5b65d

[#falbav][#falbav][#falbav][#falbav][#falbav]
Na de hogyan fogja ?????
Instabilan !!!!
Kör anyagot csak 3 pofással fogunk meg !!!

35kpazcgr

A jó négypofás tokmánnyal a köranyag, a négyzet és hatszög profil is problémamentesen és központosan megfogható.  
Négyzetanyagot hárompofással nem tudsz megfogni központosan.

000000000

Szerintem is ,bár én megfogtam a téglalap alakú anyagot is hárompofással,csak sokat kellett szórakozni a hézagoló alátétekkel[#ravasz1][#vigyor2][#integet2]