Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

ERBA 300-asok!  
Szerintetek érdemes lenne egy komolyabb talapzatot tenni a mostani lemeztálca alá?
Lehet, hogy a leszúráskor jelentkező rezonanciát mérsékelné.

hyn6ys8wt

Csak a Te gépeden mutatja meg:-( Nem tudod valahova feltölteni? kepfeltoltes.hu ? Érdekeln e a dolog...

hyn6ys8wt

Igen, igy van megoldva a kis gépen is, ha más nem lesz akkor lekoppintom azt.

hyn6ys8wt

Szerintem meg a hosszánt kéne lefixálni az ágyvezetékhez valahogyan valamilyen könnyen oldható kötéssel ugy mint a nagyobb gépen van, aztán levenni a késszánt és megfelelő távtartóval megemelni a késtartót. Gyakorlatilag csak a keresztszán mozogna! Persze ez igy elég macerás, de talán lehetne igy leszurni...

x4rhew5r3

A hosszánt úgy rögzítem, hogy üresbe teszem az előtolást, aztán rá az orsóra a lakatanyát.
A késszánt meg jobb híján a másik kezemmel fogom a nóniusz dobon, mert bizony képes elmenni.

hyn6ys8wt

Ugy gondoltam hogy a hosszánt hozzászoritani az ágyvezetékhez... hogy ne rezonáljon be. A késszán meg egy felesleges gyenge láncszem leszuráskor.

x4rhew5r3

Hát igen. Csak macera leszedni egy leszúráshoz...

4um5b65d

Mindenki csak panaszkodik a leszúrással kapcsolatban.....
Nem fordulhat elő, hogy szerszám probléma is van nálatok?

3k74cecek

Nekem megmutatta.
Firefoxot használok és ez a jobb klikkre két kép megjelenítést is felkínál, de csak a második működik.

hyn6ys8wt

Aha most nekem is sikerűlt...

hyn6ys8wt

Köszi! azt hiszem ezt megcsinálom én is.

000000000

Hello!
A kepfeltöltes.hu ra tettem fel!
Azutan belinkeltem az url-t es ez lett az eredmeny.
De ha sikerült vegül megnezzed akkor semmi baj,esetlek magkernem valamelyik moderatort ha lehetseges javitsa ki a linket,lehet masokat is erdekel a megoldas.

hyn6ys8wt

Saját ötlet vagy koppintás? Nagyon ötletes...

Ma kipróbáltam a leszurást egy 12x3mm-es hhs késsel. Alátettem 1mm lemezt és igy csucsmagasság alatt volt 1-2 tizeddel a kés éle.
átm 20mm-es vasat ugy vitte mint a vajat, nem rezonált egyáltalán. Aztán próbáltam kb 800-as fordulaton 25mm átm 8.8 acélcsavart leszurni, hát az nem sikerült, nagyon berezonált.  Nem tudom mekkora fordulat kell egy ilyen keményebb anyaghoz, lehet hogy azzal volt a baj?
Aztán próbáltam ugyanezt a csavart oldalazó késsel 0,5mm fogásokkal, hát szépen megfogta a 600Wos motort, volt hogy le is állt. Viszont kisebb fogással (0,3mm) nem volt semmi baj és szép lett a felület is (automata előtolást használtam)  

Lehet hogy át kéne tekertetni a motort is, mert a frekiváltó csak 250V-ot tud kiadni max és igy a teljesitmény sincs 600W, csak jó ha a fele...

000000000

Nem sajat ötlet!magam is kezdö vagyok a temaba,az interneten talatam par eve,sajnos azota sok jo oldal megszünt,szerencsere lementettem sok erdekes dolgot.
Az en gepem hasonlo az 550 es hez,nekem nem volt problemam a leszurassal,volt olyan hogy elkapkodtam es a vekony 1mm es kes eltört,vagy  a szij megcsuszott es a föorso megalt.
erdemes a szijjat lazabbra hagyni ha baj van ne töres legyen a vege.

hyn6ys8wt

Csilagba volt kötve a motorom... én marha meg sem néztem:-) Átraktam deltába, megtaláltam a tekercsvégeket. Mostmár birja  gyürödést nekem is.