Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem, mint H.Józsi is írta az egyfázisú aszinkron motor fordulatszabályzása felejtős..

msas

Ha hozzáférsz az adattáblájához olvasd le, vagy fotózd le, abból már lehet következtetni a tekercselésre. Elméletileg lehet, hogy háromfázisu a tekercselés és akkor megfelelő konfigurálással meg lehet hejtani frekiváltóval.
Az én állványos fúrógépem is 1 fázisú, de a motor 220/380-as és simán megoldottam a fordulatszabályzást.

4um5b65d

Danibá, ha van egy másik hely is ahová fel lehet rakni ilyen anyagokat akkor arról én nem tudok. A felhasználók mappája tudomásom szerint egyenlő a file-tárral? (cnctar.hunbay.com)
Egyébként első darabnak szántam egy sorozathoz. Ha valaki a neten talál ehhez hasonló anyagot az kérem linkelje ide a fórumra és akkor azt is berakom a sorozatba (forrás megjelöléssel).
Legyenek már egy helyen az ilyenek.

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/" TARGET=_fnew>Felhasználók mappái.
http://magiist.fpn.hu/index.php" TARGET=_fnew>File Tár I.
http://magiist2.fpn.hu/index.php" TARGET=_fnew>File Tár II.

4um5b65d

Na basszus !!!
Hogy mit kell megélnem....

Szóval:

Felhasználói mappák :  Made In Varsányi
File-tár : Made In Magi

Mindig tanulok valamit....köszííííí [#falbav][#vigyor2]

yx5zjs8he

Laslie!
Nagyon jó!

e7c897sd8

Persze hogy érdekel bennünket! :-)
Jók a képek! Nekem nem sikerülnek az ilyen makro módban a képek. De legalább olyan fontosak a beleírt kommentek is! Sokat tanulhatunk az ilyen szép képekből!

D.Laci

Tibort idézve: vakkló bátorságával szakmai sületlenséget közzétenni!.... :)
Ha már nem mindegy, hogy késtartó szán vagy kés szán vagy esetlek kézi szán…
Egyébként csak így tovább! [#wave][#worship]

egy pék :)

4um5b65d

Megegyezhetünk a Crazy-szán kifejezésben is. [#wave]

dezs

Eszterga
Single phase AC induction motor
Type CO2 7144,  Serial No: 810019, Output: 750W, Cycles: 50Hz, RPM 140..., Volts: 220V, Amps: 5,49A, Rating: CONT, Class: E, Date 08.6
1 db kondi van rajta

Maró
Single phase AC induction motor
Type: YLA 7144, No: 811199, 750W, 220V, 5,1A, 50Hz, C1: 150uF 250V, C2: 25uF 450V, 1400r/min, Rating: S1, INS. CL. B IP44, Date 2008.7
2db kondi van rajta

Ezekből el lehet dönteni, hogy hogyan van rátekergetve a drót???

dezs

Ezekből az adatokból meg tudjátok mondani, hogy ha így nem is, de esetleg áttekercseltetve lehet-e rá frekiváltót kötni????

Egyébként kicsit meglepett, amit az adattáblán olvastam: mindkét moci 750W-os. Eredetileg 550 és 370W-os motort ígértek. Végre valamivel jobban járok, és nem rosszabbul.  
Nem nagyon értek a motorokhoz - pontosabban nagyon nem, de érdekesnek találom, hogy a maró motorján 2 kondi van. Lehet, hogy ez a 3f motor?

000000000

Szia Laslie! A késről a képek nagyon jók!Plussz a magyarázat, mire figyeljen az ember.Légyszi minnél több ilyet ha lehet.

000000000

Szia Laslie!
Nagyon tetszik a prezentációd, ha van rá időd légyszi folytasd.

4um5b65d

Megérkezett a második kés a Laslie-tárba.

svejk

Természetesen 3 fázisra áttekerve semmi gond.
a marónál a nagyobb kondi valószínű csak indító, bár a marók sem szoktak terhelés alatt indulni..