Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

HJózsi

43pbwjg8s

jujj de jó! Köszönöm.

Már meg is jött az ihlet. :)

4mjnxdwuu

Ezt azért gondold át mégegyszer.  
Asszinkron motor fordulatát lehet szabályozni a feszültség csökkentésével abban az 1 esetben ha az a motor ventilátor, és független hűtéssel rendelkezik.
"a fordulatszám szabályozás a frekvencia változtatásával történik, míg a feszültség állandó"
Ilyen is van de ez akkor már mezőgyengítéses állapot, normál állapotban a frekvencia növekedést valamilyen beállított feszültség növekedéssel követi. akár állandó áramot tartva, itt állandó a nyomaték. ha a kapocsfeszt nem tudja a frekvenciával együtt növelni akkor a motor átlép állandó teljesítményú állapotba, a fordulat még egy darabig nő, de egyre kevesebb lesz az ereje...  Remélem érthető, így pár Finlandia utánn...

43pbwjg8s

Van egy kicsit darabos fűrész élező köszörűm. azt kell feltenni egy felépítményre és már mehet is.:)

HJózsi

Ilyen mélységekbe már nem akartam belemenni, dezs jelezte, hogy nem az elektronika a specialitása...  
De jó hogy mondod..., Napóleon még megfázik a hűtőben ... ;) [#pias]

csk8t2ni

Nem akarok én most semmilyen menetet esztergálni. 3 7ig dolgozom, 270km-re az esztergámtól. Esténként olvasgatom a forgácsólós irodalmat, hogy ha majd lesz időm játszani az esztergával, elméletben is tudjak vmit. Na tegnap este így került elő a síkmenet, és nem tudtam, hogy lehetne megvágni az E1N-emen.[#smile]

000000000

Sok ertelme nincs hazilag epiteni...

Profi 0,75kW-os cuccok mar 40-50 eFt korultol kaphatok ujban is LG Mitsubishi pl.

dezs

Az ilyen bolti frekiváltókon van rendes zajvédelem? A gép egy panelház alatti garázsban van. Fölöttem jó sok TV-t meg számítógépet nyírhatok ki, ha nem vigyázok.
A frekiváltók növelhetik az indítási áramfelvételét a rendszernek? Esetleg lehet velük csökkenteni? Például lassú fordulaton indítani meg a motort, és csak utána gyorsítani?
Ezt azért kérdezem, mert amikor elindítom a motort, a világítás kicsit elhalványul a garázsban. 10A-es bizti van bent, de a garázson kívüli hálózatról semmit nem tudok. Nyilván nem erre lett kiépítve.

000000000

Hali, pontosan emiatt aggódtam én is, de a síma bérházban az 1,1 KW-os motor halállágyan indul, semmi fényingadozás. Vagyis eredtileg erre valók a frekiváltók. Elektronikus zajvédelem: A frekiváltótól 5 méterre lévő számítógépet abszolút nem zavarja és a tv-t se.
A zavarszűrést, ha mégis gond, neked kell megoldani árnyékolt kábellel, de ha rövid a drótod (frekiváltó és a motor között), akkor nem fog kelleni.

000000000

Olvass bele a frekiváltó topicba.

dezs

Megnyugtattál. Köszi! Elkezdem beleásni magam a témába.

svejk

Ha új frekiváltót akarsz, ajánlom a Deltát.
Pl. Chemplex kft.
egyszerű, olcsó...
http://chemplex.hu/delta-akcio.php" TARGET=_fnew>Chemplex
Ezekben B osztályú zavarszűrő helyből benne van

dezs

1 fázisú motort is lehet vezérelni velük???

4um5b65d

A file-tárban az első makro-felvételes esztergakés a nevem alatt.(akit érdekel)
Majd apránként rakok fel több fajtát is.
(Nagy meló)

000000000

Nagyon jó amit felraktál!!! Ha ez egy sorozatnak az első része akkor mégjobb.

Egyetlen gondom van vele. A megtalálási hejét rosszul adtad meg. Valóságban a felhasználók mappái/Laslie könyvtárában van.

Ha, megvan a segitő szándék az ismeretek átadására, érdemes a pontos hejmegadásra is figyelni. Szakmai dolgoknál egyébként is ajánlatos a szabatos fogalmazás, amit néhányunknál hiányolok.
Köszönet a fáradozásodért.