Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Motoros

Miki2

Úgy látom, Te sem ma kezdted a szakmát ![#nevetes1][#nevetes1]

Motoros

Sajna így igaz. Amikor megérkeztek az első kínai konténerek, itt százával csuktak be a műhelyek.Így kedődött,ez a mostani állapot már csak a végjáték.Emlékszem pl amikor az "F" antennacsatlakozót anyagár alatt elkezdték árúlni.

Motoros

Sajnos öreg motoros vagyok már[#nemtudom]

7vpav5d32

A 6-os anyáért adtak 40 fillért a Tecnomark tudta adni 20-ért. Persze csak addig amíg be nem zártak a kis műhelyek, utána ő is emelt.
Sokáig tároltuk a gépeket, de MÉH lett a vége.

Miki2

Én is gyűröm ྂ óta. Azért volt ismerős a menetfúró. Én egy forgó fejbe fogtam be, amibe bele martam egy nútot a csúcstávnak megfelelően, és a menetelt anyák a fej oldalán repültek ki egy burkolat mögött. ...Rég volt...

4um5b65d

Nem 6-os anyát kell gyártani.....
Épp a minap néztem egy oldalt ahol különféle szerszámokat és csavarokat árultak.
Érdekes volt amit láttam......
Egy M3-as balos réz anyára 12Ft-ot írt. Ezt nemrég kérték tőlem is egy pár darab gyártása erejéig. Mit ne mondjak a sokszorosáért tudom csak hagyományos esztergán legyártani. Aztán nézem tovább a listát. M39x1,5 -ös anyára meg 4000 Ft-nál is többet írt..... Na ezt viszont a törtrészéből elő tudom állítani. Vajon ez miért ilyen drága?

3k74cecek

Akkor én is segítek egy kicsit. A könyv ugyan az, de 1980-as kiadás és a 234. oldal. [#wink]

4um5b65d

Kicsit finomítasz ezen a csöves dolgon , akkor már közel vagy a megoldáshoz. Annyit elárulok, hogy a cső a menetfúró szára körül van.....

43pbwjg8s

Sziasztok!
Ne haragudjatok, más topicban már megtettem, de itt is meg kell, hogy tegyem.
Egy nagyon primitív kérdésem lenne.
Van egy 550 W-os ASSIST hobbiesztergám. Ez gyakorlatilag felépítésében egy az egyben megegyezik a T.I.P. 300 (vagy 350)W-os kisesztergával.
Eddig mindent rendesen meg tudtam vele csinálni, hiszen tisztán hengeres alkatrészeket készítettem vele. Azonban most eljött az idő arra, hogy kúpot esztergáljak.  
Amikor megvettem anno, elég rendesen szétszedtem, átkenegettem, áthúzogattam a csavarokat rajta. A késtartó szánját azonban nem szereletem szét és össze.
És a gondom:
Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan tudom a késtartó szánt elfordítani a kúpesztergáláshoz. (ne nevessetek annyira!!!:) ).
Ehhez kérék segítséget azoktól akinek hasonló kis gépe van.
Előre is köszönöm!

000000000

Sajnos az az érzésem, hogy nem lehet... de remélem, nincs igazam (nekem kis orosz esztergám van, azon sem lehet, pont emiatt vettem hozzá egy picike szánszerkezetet, amit rá tudok rakni az eddigi keresztszánra és elfordítani).

itt egy link, ez talán segít, hogyan szoktak kúpot esztergálni
http://sdt.sulinet.hu/Player/default.aspx?g=a2fd347b-9cb3-4cbe-811f-b4a5b8abc73a&v=1&b=3&cid=6ab4d866-761b-4ec1-801a-933e1c91b1f5" TARGET=_fnew>kúpesztergálás

hyn6ys8wt

Teljesen kitekered a késszánt és van alatta egy csavar azt fellazitod és el tudod forgatni a megfelelő szőgbe...

HJózsi

A késtartó szánt a szegnyereg irányába kitekered annyira, hogy imbuszkulccsal hozzáférj a két rögzítő csavarjához, a többi már menni fog ...

43pbwjg8s

Nagyon köszönöm a linket!

A gond az, hogy az ASSIST-ot felhívva, ott azt mondták lehet. A szán egy része alatt ott is van egy (meglehetősen púr) szögskála.
Mondogatta a telefonban az úriember, hogy van ott egy csavar amit fel kell lazítani hozzá..... De nincs!!!!! Sehol nem találok olyasmit amivel meg tudnám tenni. Jó jó! Lehet, hogy ott van az valahol, de én nem találtam rá.
Hátha valaki más mégis!

hyn6ys8wt

Teljesen kitekered a késszánt és van alatta egy csavar azt fellazitod és el tudod forgatni a megfelelő szőgbe...