Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ha elbírja a géped akkor a nagyobbat is meg lehet így csinálni. Na meg ha van nagy chrovád is. Legtöbbször már én is késsel csinálom a nagyokat, bár 39-ig van menetfúróm is, ha éppen olyan kedvem van....

000000000

Akkor marad a kés[#szomoru1][#szomoru1][#fejvakaras][#circling]

4um5b65d

Annyit még talán , hogy a chrova fejet használat előtt át kell fúrni egy minimum 1mm-el nagyobb fúróval mint amekkora a menetfúró átmérője, mert általában nincs bennük akkora furat.

HJózsi

000000000

Első körben úgy is rájön az ember....[#falbav][#confused][#wow1][#buck]

Szedlay Pál

A múltkor kellet volna 0,33mm emelkedésű anya így akartam elkészíteni, de nem találtam hozzá menetfórót.[#confused]

e7c897sd8

www.perfor.hu  

Igaz nem túl olcsók....  :-(

4um5b65d

1,4 - 1,5 mm környékén volt az átmérője a csavarnak ami az anyához kellett hogy passzoljon ??

Motoros

Anyagyártás..ez a kedvencem- a 80-as években M3-as négyzetes lapos anyát gyártottam, egy-egy tétel 50 000 drb volt. A kivágó szerszám egyszerre 4 drb-ot lökött ki az 1.5 mm-es lemezből, a menetet meg egy megbuherált fúrógépen nyomtuk bele (női munka).  
Az anyák egy sinen csúsztak az anyamenetfúró alá.
A menetfúrót eleinte menetelőfej forgatta ide- oda, de ez nem bírta sokáig. A jó megoldás egy mágneskapcsolós irányváltó volt a 3 f motorhoz.
Még az is lényeges volt hogy a menetfúró az a fajta legyen ami lefele nyomja a forgácsot, a Titex csinált ilyeneket.
Óránként akár 700--1000 drb-ot is le lehetett nyomni.
 Sajnos a folyamatos gyártáshoz való "kanyarmenetfúró" nem volt használható az M3 méret miatt.
A folyamatos üzemű menetfúró így néz ki (alant). Hogy hogyan működik azt nem mondom meg, találjátok ki. A lényeg hogy nem kell ide oda forgatni a menet fúrót, hanem csak egy irányban, és zuhognak a kész anyák.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Misimuvek/link/mfuro.jpg" border=0>

knifemaster

Pedig én elsőre azt tippeltem ,hogy nem is a menetfúró forog,hanem az fixen be van fogva satuba a hajlított résznél.Aztán egy szakállvédő kézi készülékkel meg rá van hajtva az anya.

knifemaster

Vagy mivel esztergálásos topic a tokmányba van befogva,egy csőbe ,zártszelvénybe,amiben nem forog el az anya,be van tárazva pár darab és azt húzzák rá az anyamenetfúróra. Vagy ilyesmi....

s7manbs8

Jó kis honlapod van, most néztem meg, meg a leírásaid is jók.

7vpav5d32

Nyolcvanas években szinte minden szomszédomban ezek az anya automaták és menetelők na meg a koptatódobok csattogtak. Még van egy halom ilyen menetfuróm nekem is. Ha jól emlékszem a nevére a Tecnomark vetett véget az anyagyártásnak. Behozták Kinából féláron. Akkor azt mondták, hogy Kinában felrakják az anyagot a hajóra amin be van állítva egy csomó gép és mikorra kiköt Rotterdamban dobozolt anyákat pakolnak ki. Van még egy 12-es koronásanya gyrártó gép, épp a napokban nosztalgiáztam rajta.

ANTAL GÁBOR

Szia Motoros !
Övön aluli ha elárulom a megoldást ??? Nem csináltam de nekem is van "kanyar" menetfúróm.

ANTAL GÁBOR

úgy döntöttem hogy én is csak kicsit viszem előrébb az ügyet de segítségképpen:
Dr Janik József: Menet és csavar táblázatok (1974)
156. oldal(ábra)