Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Hát ez az hogy max 55mm ig tudom használni.

000000000

De ha elég két ponton támasztani akkor meg tudom oldani.

4um5b65d

Akkor leszűkültek a lehetőségeid.
Vagy elküldöd nekem és megcsinálom, persze azt tudnod kell, hogy arany csaptelepre gyűjtök, így rámegy a gatyád is.
Vagy ott helyben csináltatod meg valakivel.
Vagy két külön csapágyházat csinálsz és reménykedsz, hogy egy tengelyűre tudod őket hozni.
Vagy megcsinálod a csövet egy-egy külső menettel és illesztő átmérővel a végein aztán feltekersz rá 2db külön legyártott rövid csapágyházat.

000000000

Köszi!Most kitoltál velem ugyanis 4 megoldás közül választhatok.[#confused][#confused][#conf][#nemtudom][#wow1][#integet2][#fejvakaras]

4um5b65d

Van még egy 5-dik is , csak az nagyon rázós , így nem is borzollak vele.

000000000

Ne kímélj,ki vele![#crazya][#vigyor5][#email][#buck]

4um5b65d

Ahogy a filmekben szokták mondani, ez olyan titkos megoldási mód, ha azt elmondanám akkor meg kellene hogy öljelek !
[#guluszem1]
Van csőfal mikród? Ha nincs akkor még bonyolultabb a dolog.

s7manbs8

Laslie !  

Hagy kérdezzek már egy olyat, hogy egy pl. egy 150 mm hosszú mondjuk 1 collos csőnek a két végére hogy lehet úgy csapácsház fészket kiesztergálni, hogy az egytengelyű legyen ? Most nem tesztelni akarlak, hanem nem tudom és érdekelne. Hogyan kell mit befogni, milyen késsel, stb. Esetleg egy skiccet is rajzolhatsz, ha nagyon ráérsz.

000000000

Értékelem a humorodat,mint már említettem.De most mondok valamit én is:A mikró ba a kaját melegítem,általában[#vigyor][#csodalk][#fejvakaras][#falbav] nem nincs ilyen kütyüm.

4um5b65d

Nem vagyok képben teljesen.
Az esztergádhoz van állóbábod ?

s7manbs8

Most ez nem kapcsolódik az előző beszélgetésekhez, vagy kell hozzá a báb is, na az micsoda akkor ott kezdjük.

kmajer

Az egytengelyűségre törekedni célszerű, ez igaz, de hobby kategóriában szerintem nem kell ágyúzni a csurikat. Tokmányoldalra kúpos csapágy,vagy ferde hatásvonalú+feszítőanya, hátra kétsorú beálló golyós. Mindezek az erőfeszítések eltörpülnek amellett, hogy a főorsód tengelyvonalát beállítsd a szánok tengelyvonalához.

s7manbs8

Én nem főorsót akarok ebből csinálni, csak egy 150 mm hosszú, mondjuk 608-as csapácsnak helyét kiesztergálni egy csőformájú alapanyagba. Most jut eszembe, hogy láttam olyan gépet, ahol jobbról is és balról is van keresztszán, és ilyen csövet be lehet fogni középen és hajtani is valami ékszíjtárcsával, de hagyományos esztergán hogyan lehet ezt megoldani ?

svejk

Ez utóbbira házilag is kivitelezhető frappáns megoldásokat tudnál adni?

Robika37

Vagyis elmégy a csapágyboltba és veszel két talpas csapágyházat. Azt a tipust  amibe a kétsoros önbeálló szorítóhüvelyes csapágy megyen.
Faesztergánál el fogja birni a tengelyirányú terhelést (nekem is olyan van benne).
Felejts el a kúpgörgős csapágyakat...meg a házi készítésű csapágyházat. Csináld meg a főorsót tutira elég meló lesz az is..
Üdv!  Robika