Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

dezs

http://kepfeltoltes.hu/090112/DSC00036_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Igy néznek ki a zafír rudak, amiket szeretnék kipróbálni késként. A többi persze nem lesz törött. Legalábbis, amikor megkapom őket....

dezs

Bocsi! Lehet, hogy túl nagy lett a felbontása. Kapkodtam.

3k74cecek

Akkor az üzembehelyezésbe az is beletartozik, hogy a helyére teszik, nem ??
Vagy az udvar közepén akarják üzembehelyezni?

4um5b65d

Ne sok reményt fűzz ehhez a zafírhoz. Mire használható szerszámot csinálsz belőle, rámegy a fél életed és csak nagyon korlátozott lesz a felhasználási területe.
Én is 10000 órából talán ha 1 órát dolgozom gyémánttal. Nagyon ritkán kell az álltalános esztergálási műveletekhez. Szerintem próbáld ki kő szabályozásra és akkor kiárulod a fórumon és a vaterán, aztán abból a pénzből meg veszel használhatóbb késeket.

dezs

Ez jó tipp! [#kacsint]

svejk

Valami ilyesmit kellene összetákolni...http://www.youtube.com/user/dumpstercnc" TARGET=_fnew>Hobby cnc eszterga
Mindjárt lenne is egy pár kérdésem:

A Mach le tudná kezelni a szerszámcserélőt?

Mi a menete egy ilyen szerszámcserélőnél pl. egy központfúró vagy rendes fúró pozicionálásának? Elvileg ha sugárirányba mozog a szerszámcserélő adott pontja akkor szoftverből is beállítható a furatközéppont.

Hosszabb tengelyek megtámasztását hogy szokták ilyen gépen megoldani? A "szegnyerget" is egy külön tengely mozgatja? Valami nyomatékhatárolóval? És ilyenkor a késeket annyi ra ki lehet "húzni" a szerszámtárolóból hogy ne aggasson a szegnyeregnek?

s7manbs8

Ez nagyon tetszik nekem is, már én is gondolkodtam szerszámcserélő használatán, és valami hasonlóra gondoltam. A Mach szerintem simán lekezeli, vagy esetleg egy makrót kell megírni hozzá. Ez valami tanítógép nem ?

svejk

A franc se tudja mi ez, de a váza kicsit gyegének tűnik..
Tehát a főorsó és a sínek alapjainak kapcsolatát valami merevebb, vagy egy anyagból képzelném el.

svejk

s7manbs8

Valami műanyagot esztergál vele azt elbírja. És építeni akarsz valami ilyesmit ?

svejk

Igen, most hirtelen felindultságból :)
De várok véleményeket, ötleteket, mert már félkész cuccal és spanyolviasszal tele a padlás :(

s7manbs8

Neked a témakörből mi az, ami nagyon megy ? Tudsz alkatrészeket csinálni hozzá, tervezni, vagy elektronikát csinálni, vagy programot írni ?

svejk

Gyakorlatilag semmi...
De ha az embernek már álmai sem lehetnek..?!
Módjával mindenhez van valami halvány fingom :(

s7manbs8

Csak azért érdeklődtem, mert nekem is vannak bizonyos képességeim, és sokszor egyedül kevés vagyok, de ha összeszövetkezünk valami témában, meg is tudjuk csinálni.

svejk

Velem nem hiszem hogy sokra mennél :(
Az elektronika hardwer világában valamelyest elboldogulok.