Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Király! Csak így tovább![#integet2][#vigyor2][#awink][#worship][#worship][#worship]

000000000

Akiknek nem tanult szakmájuk az esztergályozás azok így mind megértik hogy mikor milyen kést illik használni és nem csak azt ami éppen éles vagy ami a kezük ügyébe kerül

4um5b65d

Annyira biztos nem lehet megérteni, mert a szomszédom rákérdezett a vázlatos forgácstörő rajzokra , hogy "mosógép programkapcsoló jelek?"
Csak most késő estére tértem magamhoz....
[#falbav][#nyes]

nb8v4eyzr

Helló Laslie!
Nagyon jók lettek a magyarázatok az esztergakésekhez. Nekünk Miskolcon a gépész suliban ennek a felét sem mondták el, pedig még csak 2 kést raktál fel.
Ott csak a lapkás késeket "reklámozzák" mert hogy az a jövő, ami igaz is, de szerintem az alapok mindennél fontosabbak.
Remélem lesznek még hasonló jó képek és kések.

4um5b65d

Valóban egyre jobban elmegyünk a váltólapkás kések irányában, magam is szinte már csak azokat használom a vidia alapúak tekintetében, de kizárólag váltólapkással csak cnc-en lehet dolgozni. A hagyományos gépek még mindig igénylik az alakítható késeket, ha másért nem is de a különböző alakos és profilkések tekintetében mindenképp szükségesek.
Az szakmai oktatás meg tényleg a béka ülepe alatt van. Emlékszem annak idején még némely mérőeszközről sem tanultunk, aztán mikor kikerültem egy jól felszerelt munkahelyre akkor csak lestem, hogy mik vannak.

000000000

Mellik szomszédod kérdezett rá a rajzokra?A villanyszerelő aki a csengőt kötötte rosszul?[#fejvakaras][#nyes][#integet2]

4um5b65d

Az hát ! Vajon hogy jöttél rá......
A másik oldali szomszédom már igen idős, ő már a monitort sem biztos, hogy felismerné olyan rosszul lát.[#nyes]

000000000

Ezt a sztorit nem lehet elfelejteni![#vigyor2]

000000000

Tisztelettel üdvözlöm a nagyérdemű topicosokat.
Friss hús vagyok, de nagyon érdekel e téma.
Fogok marhaságokat kérdezni, kéretik a válaszokat fínoman fogalmazni:-)
Vettem egy orosz kisesztergát, köszönet "msas" topictárs felejthetetlen segítőkészségének.
Most akkor gyúrok:-)))

4um5b65d

Üdv Steve !
Majd igyekszünk fínomak lenni....
Én már most olyan vagyok mint az 1000-es polírpapír....
[#vigyor2]

000000000

Sziasztok! Milyen keresztmetszetű rapidkést érdemes használni furatmenetkésként,ha a menetemelkedés 3as.A furat átmérője 35ös a mélysége pedig 38as. ???

Bicska

Ha valakit érdekel A K C I Ó S az  E R B A  kiseszterga a p**ktikerben![#heureka][#heureka]

hyn6ys8wt

http://www.prakti.hu/termekek/esztergapad_compact_300/?id=218251" TARGET=_fnew>A K C I Ó ! ! !

Máshol meg 110.000-ért meg lehet venni akció nélkül...

000000000

Te lehetsz egy kicsit "érdesebb", tőled könnyebben elviselem:-)

HJózsi

Ma jött a postaládába, jan30 - febr 20, Szerszám 17.o, Esztergapad... 89.990,- Ft ... A weblapjukon még nem látszik ez a "katalógus' ...