Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Teaway

sidex.hu
Olcsón semmiképp se, arra ne is számíts.

4um5b65d

Gábor, neked nagyon sok kolbász megrendelésed lehet , ha még egy gépet be kell állítanod. Egyébként nem mai gyerek már a gépem, de ezzel még soha nem volt gond pedig nagyon sokat megy a gép. A fékezést is szinte kizárólag a motor elektromos blokkolásával csinálom. Az eredeti mechanikus fékjét teljesen ki is iktattam. Ebből kifolyólag kap rendesen a laposszíjdob.
De ettől a hibától függetlenül nagyon meg vagyok elégedve a géppel. Régebben volt egy olyan hibám, hogy se szó se beszéd elindult az előtolás annak ellenére, hogy nem volt aktiválva. Nem tudom azt a részét szedted e már szét, de az valami félelmetesen ötletes megoldás. Gyakorlatilag egy autó differenciálművének "átirata".  Az erőhatároló és az előtolás kapcsoló környékére gondolok. Azzal is szívtam egyet mire rájöttem gépkönyv híján, hogy miként is kell szétszedni azon részét....

svejk

Mindegyiknek van digitális kimenete, csak sajnos nem mind egyforma. Én 4 féle protokollról tudok eddig :(

4um5b65d

Azon gondolkodtam már a múltkor is mikor a digi tolómérőkről volt szó, hogy vajon nem kapható e ez a bizonyos "jeladó" réteg méterben is ? Mi lehet ennek a hivatalos neve ?
Kínából biztos be lehetne szerezni. Sok mindenre jó lenne.

svejk

Gyakorlatilag 0,5 mm-es nyáklemez csík.  
Sima FR4-esnek néz ki.
Pontos egymásbafonódó fésűs vezetékezés van rajta kialakítva.
Precíz, golyósorsós, felületkövetős gravírozóval gyártható lenne.
A gyártmány pontossága a gyártó gép pontosságával lenne egyenlő.
Én már elindultam a nyákgyártók felé is ez ügyben csak a sokféle protokoll elvette a kedvemet.

4um5b65d

Most arról a "csillogó homokszórt" rétegről beszélsz ami a tolómérő fém részére van felragasztva?
Az egy 0,5-ös nyák lenne ?

svejk

Egyébként nekem még van egy olyan perverz megvalósításra váró tervem is, hogy sorolni is lehet a rövidebb darabokat. Itt még a hőtágulás is kisebb lenne.
Csak megfelelő hordozósínt kell megtalálni melynek célszerűen a hőtágulása minél kisebb, és belemarni a nyáklemez nútját majd egy preciz mérőműszer mellett a csikokat pontosan egymás után sorolni.
A tolómérőkre is kétoldalas ragasztószalaggal van felragasztva.  

4um5b65d

Erre már én is gondoltam....

svejk

Amit Te csillogónak látsz csak egy védőfólia, alatta ott a nyák.
Holnap ha gondolod csinálok képeket

svejk

nem véletlen 2500 ért van már tolómérő, mert még ebben is mindig a vas a legdrágább.
Csak mondom ez a rohadt protokollok..
Mire egyhez megcsinálod a feldolgozást, tuti másfajtát kezdenek el árulni :(

4um5b65d

Régebben én olvastam valami olyan megoldásról is ami gyakorlatilag egy video vagy hangszalagra rögzített mágneses jeleket érzékel. Azt íves felületekre is ajánlották, csak nem tudom, hogy miként olvassa le a fej, ha nagyon lassú mozgást kellene érzékelnie. Talán valami forgó vagy rezgő fej lehet a titka...

svejk

A múltkor már feldobtam a kérdést a pénzkeresési rovatba, de senki nem jelentkezett a precíz pontos gravírozásra.
Iletve 1 ember, Varsányi de még nincs kész a gravírozója. De tudom hogy az Ő gépére rá lehet majd bízni..

svejk

Egy fórumtársunk vett mágneses felragaszthatót, de nem volt a pontosságával megelégedve, ráadásul iszunyú ára van.
A szalag olyan 10 körül van métere de az olvasófej 80 körül mozog.
Nekünk ez a tolomérős kapacitív érzékelő bőven elég lenne.

4um5b65d

Vajon a digitekre nem teszi ki minden egyes elmozdulásnál a kiírandó értéket ?
Csak nem látjuk az lcd lassú sebessége miatt....

4um5b65d

Felmágnesezni a szalagot házilag is lehetne....
Nekem van egy 1 méteres mérőlécem , az lehetne az etalon, csak nincs meg még az illesztő elektronika hozzá.