Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

En arra gondolok hogy nem akarta a kinai csodat megszegyeniteni azzal hogy valami oda nem illö alkareszt szerel ra,igy tökeletes öszhangban van a kidolgozas minösege es a kinezete,meg a sárgak is azt hinnek ök csinaltak.
A villaskulcsal meg valoszinüleg kiszurtak vele es metrikusat küldtek.
Ezt az amcsik nem értik,igy kiszurt a jelölessel, leragasztotta szalagal,es elnevezte szinkodnak.
Ha az elektronikaba lehet szinkod,a mehanikaba miert ne? Lehet az ellenalasokat is amerikaba ugy jelölnek coll ba "1/3 os ellenalas"

8bbxs0sh7

Nem tudná valaki megmondani, hogy lehet esztergánál revolverbe fogott forgó szerszámot programozni? Már kérdeztem itt, de senki nem válaszolt.

HJózsi

[#nyes][#vigyor2][#taps] ... hát ez sommásra sikeredett ... nincs is több kérdésem ... a jogszabályi megfogalmazásod igen precíz ...

ztti28t3n

Váltólapkához szeretnék készíteni befogót (késszárat). Milyen anyagot használjak hozzá (elhajlás, rezonancia, stb)?

csk8t2ni

Régebben azt hiszem Varsányi csinált ilyeneket, olvas vissza, ebben a topicban volt.

ztti28t3n

Köszi az ötletet, megtaláltam.

h3wc53s

Tisztelt Fórumozók!

Régóta figyelem a fórumot és maximálisan értékelem.
Tartalmában, hozzászólásokban, azt látom, hogy sok profi is megirigyelhetné az itt
felvetett témákra született megoldásokat.

Először is bemutatkoznék, mivel először írok:
50 éves villamosmérnök vagyok, némi gépész vénával (Jedlik Ányos Gépipari …)

Kevés szabadidőm egy részében, 3D hobby-cnc építését kezdtem el.
Építgetem, de olyan, mint a „Luca széke” (sosem készül el).

Lett egy gondom:
Az ERBA COMPACT300 műszerészesztergám sebességváltó fogaskereke kettétörött, tengely mentén, így az egyébként is lassú építésem megállt.
(Jó magyar szokás szerint, nálunk nincs alkatrész a forgalmazónál.)

Kérdésem:

Tud-e valaki tippet, hogy hol lehet beszerezni, vagy igazából szeretnék valakit, aki le tudná gyártani, kicsit „strapabíróbb” kivitelben (gyártáshoz rajzot tudok adni).

ybm4ifb

Üdv Szammer!

Méretek kellenének,van 2 fogato gépünk.az egyik 0.75modulig..kicsi,a másik egy fogvéső gép,metszőkerekes..a modul kéne..hogy van-e olyan metszőkerekünk.

Cserekeréknek jo lehet a metszőkerekes is..sajnos köszörülni nem tudunk..és csak egyenes fogazást tudunk csinálni.

Ezeket figyelembe véve..válaszolj,vagy irj magánba.
Üdv:stojka

ybm4ifb

s7manbs8

Egy ismerősöm hasonlóképpen járt, neki is valamelyik fogaskerék tört el, műanyagból volt, aztán ha jól tudom talán már le is gyártották neki az újat, fémből. De lehet még nem rakta össze, jó sokáig várt rá. Mondjuk elég ritkán találkozok vele.

hyn6ys8wt

Melyik fogaskerék tört el? A főorsón lévő
http://kepfeltoltes.hu/090219/92376196801_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

vagy ami a közbölső tengelyen van és egy villa mozgatja jobbra-balra
http://kepfeltoltes.hu/090219/52219533902_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

A főorsón lévő 6500ft a másik 6000ft (+ posta).

e7c897sd8

Talán találsz benne hasznos dolgokat:

http://homepage3.nifty.com/amigos/52holder_for_qctp/holder_for_qctp.htm" TARGET=_fnew>lapkás kés készítés

uzahitefr

sziasztok esztergályos maros munkát válalok.

ztti28t3n

Köszi a linket, érdekes oldal ötletes dolgokkal. Emberünk nem sokat unatkozhat...  
Pl. egy http://homepage3.nifty.com/amigos/boring_head/boring_head-e.htm" TARGET=_fnew>ilyet is kellene csinálnom...

000000000

Példaértékű a dokumentációja.Nagyon tetszik, szeretem az ilyeneket.