Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

e7c897sd8

x2ph5v66y

Köszi a gyors választ

sufnituning

Kösz, de rosszat írtam, ágy síkja és a tokmány központja közti táv érdekelne, kb 180mm-nek
kell lennie??

jani300

Szerintem a 170 a csúcsmagasságát jelenti .
Mindha ezt kérdeznéd :)

sufnituning

Igen erre gondolok, csak nem tudtam, hogy ezt is annak nevezik, lehet, hogy hülyülök??

fisrcxuk3

Ez mily EÁN ?

4d52ifwte

Az EAN 340/750 és EAN 340/1000
Ebből nem nehéz kitalálni, az ágy felett elforgó átmérőt és a csúcstávolságot...
sufnituning:
Az szán felett elforgó pedig a már említett 200mm. ( Csak el kell osztani kettővel.:-)

x2ph5v66y

Lenne még egy kérdésem a fogaskerékkel kapcsolatban.Házilagosan megoldható a fogaskerék hőkezelése?Esetleg valami praktikus ötlet vagy link ahol utána lehet nézni.Köszi

4d52ifwte

Az említett fogaskerekek C45-ből készültek.
Ha csak eszterga cserekerekeknek kell, felesleges az edzéssel foglalkozni.

595852ar

Tegnap hazakerült a legújabb szerzeményem egy ilyen:http://www.lathes.co.uk/leinen/img2.jpg" border=0> Az lenne a kérdés vele kapcsolatosan, hogy a 3 fázisú, háromfokozatú motorja, üzemeltethető-e 1fázisú frekiváltóról?  

x2ph5v66y

Szia!
Nem csere kerék lesz.Egy faipari gérvágó áttételébe lesz.Ott meg jó lenne ha keményebb lenne.

4d52ifwte

Minden megoldható, de. Olvass vissza (nem kell sokat) és el kell dönteni, mérlegelni kell a dolgokat.  
Pl. Mivel feltetted a kérdést, így ha bele kell mászni a motorba,valószínűleg mást kell megkérni...
Kell megfelelő frekiváltó, vagy másik motor esetleg még mechanikai átalakítás. Ezek mind költségek.
Persze, minden megoldható, csak rajtad múlik, neked melyiket célszerű választani.

Motort le kéne fotózni, hogy kapcsolódik a váltóhoz. És az adattábláról is jó volna fotó!
Ezután biztosan okosabbak leszünk és a többi fórumtárs is jobban tud segíteni.

TROMF22

Gratula hozzá!
Ez a hollandus masina? Vagy keverem valaki mással?
Én a helyedben minden áron szereznék 3x400V-ot.
Ez a gép alapból megérdemelné, és lehet, hogy nem is jönnél ki drágábban.

4d52ifwte

Tök hasonlít a gépedre, hol fotóztad?:-)
http://www.lathes.co.uk/leinen/index.html