Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Nem ! Két külön tekercselés ! 1X3 és 2x3 tartozik össze . Egy sima és egy dahlander tekercselés .
Svejk még a kép előtt írta :)

svejk

Ja, az adattábla szerint egy Dahlander plusz egy másik.

Én a Dahlandert kettőnek számolom, ha jól tudom mezei motor hornyaiba az sem mindig fér el.

jani300

Nem is véletlenül 100 kg ez nudli 1,5 Kw os motor . Én a villamos fizikai kapcsolatot nézem .  

4d52ifwte

Az a baj, hogy ha a különálló 1420-ast használja, ott a csillagpont belül van elkötve...

svejk

A lényeg, hogy ha kipofozás és eladás lesz belőle akkor kár bolygatni.
Ha meg meg lesz tartva, akkor be a helyére egy modern motor és a frekiváltóval a 700-1400-as fordulatszámtartományt kielégítően meg lehet valósítani.  

designr

Egyfázisról frekiváltóval szerintem felejtős..ha biznisz lessz hagyd meg így ahogy van..igy érték..ha megtartod és nincs kilátásban három fázis akkor a meglévő frekiváltódról hajtható moci kell 20-25ezerért találsz 230/380V ..2.2KW körüli elég..Érdekes ezek a viszonylag monstrum gépek nem kívánnak nagy teljesítményű motort..egyfázisról 3KW ig simán hajtassz..

jani300

Akár deltában is lehet :)
De a dahlander szerinted kívülről piszkálható ?
Ebből a szempontból ugye . Mert szerintem ugyanúgy nem , (sőt!) .

svejk

Alex63, neked most nincs eladó géped?
A haverom be van sózva...

595852ar

Mosmá' télleg veszek egy lábitós esztergát oszt le van a gond. :D

designr

Adok veszekbe linkeltem..nemrég 350-ért is láttam egyet..

4d52ifwte

Lehet, de nem valószínű.
Természetesen nem lehet a dahlandert kívülről piszkálni. Rossz volt a megfogalmazás, én is gondoltam rá utólag, hogy valaki megkérdezi...:-)

595852ar

Nincs jelenleg csak ez, egy E3N meg egy Ferm és egy kis Tos Mn 80. Szóltam volna ha lenne olyan amit kerestek.

595852ar

Igazából már én is be vagyok, mert szeretnék egy jó gépet, amit már megtartanék. Volt egy jó öreg EAN-om eladtam, de nagyon bánom már. :(

jani300

Most mit vagy oda :) Úgy is eladod szerintem :)
Kár lenne ezt baszkurálni , ez így érték ,egyedi .
Nálam menne úgy ahogy van , pedig csak két száll jön a tetőtartón . Be kellene köttetned a 3f -et .
Most mond hogy nincs működő esztergád ! Úgyse hiszem el .

595852ar

Az a baj, hogy ezt nem bizniszre vettem, tetszik, szép és viszonylag sokat tudó öreg gép, drága sem volt mert 210-be hazajött. Örültem, de már rosszul vagyok megint.