Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

595852ar

Nincs csak a Ferm, az Mn80 3fázisú a E3N halott. :( Ennek meg sok áram kell. :( :D

jani300

Mi lehet az a baj amivel nem bírsz ? E3N.

595852ar

Az van összetörve.

hostya

Nekem nagyon furcsa ez a motor, legalábbis az adattáblája szerint.
A egyik táblán a fordulat: 1420 U/min (4pólus)
A másikon meg:700/950 U/min (8/6 pólus) ..!!
A Dahlander(pólus átkapcsolásos)motornál a 2/4; 4/8; 8/16..stb pólusok,
vagy 6/12; 12/24.. pólusok a szokásosak, mert így lehet átkapcsolni a tekercseket a pólusokkal együtt.
Nekem logikusabb lenne az 1420/700 u/min Dahlanderben, és a 950u/min,  külön tekercselve.

jani300

Pont arról a főorsóról nem küldtem képet ami szerintem E3N .

595852ar

A főorsón elnyíródott az ék és az összekaristolta a fogaskerék csúszofelületét. Talán fémszórással lenne javítható.

svejk

A kerékagya furatát?
Szikrávak kivágni az agyat alakosra, majd alakos persely?

jani300

Tényleg furcsa . Rá is kerestem és úgy tűnik létezik .

hostya

Nem kell ennek a gépnek olyan sok áram 1,5kW motor.
Ez a motor csak méretre/súlyra nagy...
Miért nem próbálod meg a  https://www.youtube.com/watch?v=yR-mQ5iWuWs" TARGET=_fnew>Pityesz-féle módszert.

595852ar

A főorsót karcolta össze sajnos. Gondolom a kerék felületét szintén, nem szedtem még szét.

595852ar

A Pityesz-féle módszer jó, de a dahlandert abban az esetben sem lehet kihasználni, akkor inkább teszek bele egy 230-as motort, Van egy 1,5KW motorom 1500-as fordulatú

595852ar

Sok áram"  Viccből írtam. Sok, nekem sok, mert annyi tekercselése van. :D

595852ar

Úgy nem lehetne, hogy lekötni 6 madzagot és csak egyik tekercset üzemeltetni frekiváltóról?

jani300

Én most írom utoljára :(
Nem a Pityesz félével de hasonlóval 230V/25A -ről  
meghajtom úgy a gépedet hogy nem mondod meg hogy nem rendes 3fázisú hálózatról van táplálva .
A 1,5 Kw os motorral még a kontrával sem kell óvatoskodni .
A gép amit használok 5 Kw os fő motorral (csillagban ), gyorsjárattal , hótőszivattyúval hány frekiváltóról menne ?
Túl messze vagy ,pedig szívesen megmutatnám .

sufnituning

Egy kapcs. rajzot felrakhatnál, már nem az első eset, hogy ilyen problémával küzd valaki.