Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ysc3kmx9v

Még az is előfordulhat,ha nagyon laza a dió csavar viszony , indításkor mindig lendületből nekiugrik a dió a csavarnak, és az veri ki.A nagyon kikopott dió is ludas lehet.

vjanos

Régi tokmány, lehet kopott a dió :(

Iletve valszinüleg ezek még az eredeti csavarjai, sok éve tekergetés után lettek ilyenek. Csak nem tudom eredetileg milyen minőségű volt, és nem akarok sokkal gyengébet belerakni, még ha nálam csak hobby hasnálatban is van...

Csuhás

Utolsó mondatodban magad írod miért nem jó ez a magoldás.

vjanos

Na szóval ilyenek ezek a rosszéletű csavarok:

http://cnctar.hobbycnc.hu/vjanos/eszterga/tokmanycsavar.jpg" border=0>

s2k5ycubj

De ez a normál eset csak addig tart,amíg meg nem húzod a tokmányt. Pont meghúzáskor kapja ez a csap a fő terhelést,mert a fogaskerék tolná kifelé a diót...

Csuhás

Nem olyan vészes mert meghúzáskor a tokmánykulccsal tuszkolod befelé a diót. De szvsz túlragoztuk a témát, esztergálni kell nagyobb szilárdságú csavarból, vagy menetes szárból, ennyi az egész.

Sz.József

János!
Szerintem ez a kopás (törés) egy hosszú folyamat eredménye.
Ha elkészíted ezeket a csavarokat egy (majdnem) akár milyen csavarból, akkor
az általad is említett hobbi szinten, majdnem örökre ki fog szolgálni.
Ez csak egy saját vélemény.

vjanos

Oké, köszi, már folyamatban van, reggel megjártam a csavarboltot :)

vjanos

Más. Gondolkodom egy picit nagyobb esztergán a Ferm FMD500 helyett.

Egy EAN-al szemezek.  
Budapesten vagy a környéken van esetleg valaki, aki ilyennel rendelkezik, és működés közben meg tudná mutogatni a gépet?
Csak ha megyek nézni egyet, mégis tudjam, melyik kar hova... :)

Vannak valami főbb tipushibái esetleg, amire érdemes odafigyelni?

iy567t72g

Szia!
Ha Aszód még a környék akkor tudok mutatni  
1000 és 750 változatban is.

fisrcxuk3

Ha délpest megfelel,nálam van egy régi,tanintézeti,kipróbálhatod.

595852ar

Hobbyra tökéletes az Ean, persze csak ha nincs még agyoncsapva.

vjanos

Apropo agyoncsapva....

http://olx.hu/hirdetes/ean-750-esztergagep-ID2P4cj.html#ac107c9674" TARGET=_fnew>Ma épp útbaesett, megnéztem ezt.

Olcsó, de semmi tartozék, se bábok, se síktárcsa, se szivattyú.
Sajnos már nincs ilyen "jó" állapotban mint a képen: egy hete a szabadban áll, piros rozsdás az összes prizma, szán, málló festék alatti kilátszó fémfelület :(

Az eladó valami gépkereskedő féle, egész normális, szimpatikus de ahogy mondta "nem volt idő tető alá vinni, letakarni". Nem értem én ezt :(

Elindítottuk (így utólag nem volt olyan jó ötlet, minden nedves volt körülötte) az egyik sebességben rettentően csörömpölt, a másikban viselhető hangja volt.
Az előtolást nem sikerült bekapcsolni, a késszán nem mozdul, a norton karját nem tudtam odébb tenni...

vjanos

Köszönöm, abszolút a környék.
De Laci egy picit közelebb van ha össze tudjuk egyeztetni, őt látogatom meg.

jani300

Szia ! Állóbáb az kell . Futóbábot én még nem használtam az EAN on , habár már talán kettő is van . Hűtőfolyadék szivattyúra se lesz akkora szükséged ezen a gépen . Ha a málló festék a legnagyobb baja , az jó . Legalább nem ecsetes "gépfelújító". Szerintem azért hagyta kint mert nincs benne nagy üzlete , tojik rá .
Alkudj belőle bőven , ha lehet .
Az "ecsetesek" nem a szívem csücskei , az jól eltakar sok mindent .  
Nem leszek ezzel népszerű , de én mást nézek egy gépen . Csak azt akarom jelezni , vannak más szempontok is . Ha mállik a festék ,az még mindig jobb mint amikor mindent összekenek .
Ja és ez a gép is rövidkúpos ahogy elnézem .