Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ysc3kmx9v

Valóban, teljesen igazad van.

iy567t72g

Tuti, hogy volt mert nekem  régi 6 sebességes és rövid kúpos.
A másik 8 sebességes és szintén rövid kúpos.

iy567t72g

Jártam én is több alakalommal ennél az eladónál, szinte semmit nincs ideje tető alá vinni. Bár én vásároltam tőle ezt azt, mindig elégedetten távoztam.

fakukac

Tegnap jártam Újpesten egy telephelyen..
Tető alatt vannak gépek, de siralmas körülmények között... be ázik az egész, minden tiszta pára, és víz...
kis odafigyeléssel, és idő ráfordítással komoly összegekért lehetne túladni mindenen...

Nekem mint vevő jó volt, mert így pl egy Defém 160 literes hibátlan működésű, de rettenetesen kinéző kompresszort hoztam el egyenlőre, a piaci értékének kb a tizedéért...

Az ilyen embereket nem értem, és soha nem is fogom megérteni....

svejk

Még egy kis EAN...
Egyszer valaki mintha át akarta volna alakítani a főorsóját gördülőcsapágyasra.  
Ha igaz a feltételezésem, kérdezném mi lett a projectből?

Motoros

Ezeknél a "zöldmezős" eladóknál nagyon meg kell nézni mit vesz az ember. Egy köszörűvásárlásnál azt hittem olcsón megúsztam, aztán csapágycserénél (berozsdált a beszivárgó esőtől) rájöttem beszoptam.
A villany motorok miatt külön elővigyázatosnak kell lenni a beindításnál. Lehet jobb nem beindítani a gyanúsan vizes, rozsdás gépet, aztán hazaszállítás után kiszárítani valami hőlégfúvóval.

jani300

Megnéztem az EAN főorsókat . Nem teljesen egyforma  de úgy tűnik kis átalakítással cserélhető .

fisrcxuk3

Az biztos hogy ki cserélhető ,én már rég megtettem ,de nem emlékszem ,szívásra.Még átalakításra sem.Lehet öregszem?

svejk

Csak a nyűgös menetes végződés, vagy más egyéb ok miatt kellett cserélni?
Meg van még a régi?

jani300

Konkrétan a mellékhajtőmű lehajtásnál máshol van a biztosító gyűrű helye . A csúszótömb retesz sem egyforma hosszú , de nem sokat nézegettem . A futóbábot sem találom még . Még azért keresgélek .

fisrcxuk3

Menet vágáskor letekeredett,ezért kicseréltem .A kicsi forgó tömeg miatt a viszonylag nem nagy motor brutális kontrázásra képes,ami menetvágáskor előny is.Az e400-on nem tudok ily gyorsan visszafordulni.
Megvan a régi,két tokmánytárcsával, csapágyaival.

Révész Richárd

Ezért nagyon jó egy frekiváltó az esztergára.
Nekem úgy rászorult a menetre a tokmánytárcs, hogy nem bírom levenni.

fisrcxuk3

"Ezért nagyon jó egy frekiváltó az esztergára."
frekiváltóval még hamarább fordul?

Csuhás

Frekiváltóval beállítható ütemben lassul,és gyorsul. Nem olyan durván mint kontrázással, de kiszámíthatóan, és a gépet kevésbé terhelő módon. ( A frekiváltónak viszont fékesnek kell lennie )

svejk

Értem, köszönöm a választ.

Még egy kérdés azokhoz akik tapasztalták.
Ennek a menetes végződésű főorsónak mekkora a visszaállási pontossága?
Értem ez alatt, ha egy felszabályozott szépen futó tokmánytárcsát le és visszatekerünk a főorsóra mi várható futáspontosságilag?

A meredekkúpos orsótengelyek esetén ha jók a kúpok akkor ezzel semmi gond, nem véletlen bajonett gyorscserélősre csinálták őket.