Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Akkor már egy másik 2 tengelyes Robsy CNC eszterga vezérlőt javasolnék.

vjanos

http://www.lathes.co.uk/hommel/" TARGET=_fnew>Itt vannak még képek a lehetőségekről :)

De valóban ennyiből kis szerencsével lehet szerezni egy rendes esztergát meg egy rendes marógépet :S

ra8nsmk6w

Nézőpont kérdése! Ismerem ezt a gépet, még ezen az áron is nagyon jó vétel. Egy modellező minden funkcióját ki tudná használni és ami a lényeg még az unokája is. Mindeközben az értéke nem csökken.

595852ar

Na azért a németek abban az időben gagyit nemigen gyártottak, nyilván vonatkereket nem lehet vele esztergálni, de a kategórájában ez még most is megállná a helyét szerintem. Az ára magas ez tény, de vannak szakmák ahová elég ez a kis ceruzahegyező. Így ipari célra is alkalmas lehet, tekintve, hogy mondjuk egy  Patek Philippe  javítása nem egyszerű pénzekbe kerül. ;) A gépecske  alapanyaga egész biztos, nem  újraolvasztott zománcoslábas.

595852ar

Jah, nem én árulom, csak megvédtem a kisöreget. :)

595852ar

[#eljen] Ennyi!  

Szirtimorc

Szerintem a közeljövőben felkereslek, köszi!

Motoros

"hacsak nincs egy főorsóval egyenértékű etalonod"
én úgy oldottam meg, hogy készítettem a "gyári" tokmánytárcsához egy etalont...olyan mint a tengely vég..aztán a tárcsakészítésnél azt próbálgattam, hogy a kúp is meg a hossza is stimmeljen.

Talán az EMCO féle tengelyvég a legegyszerűbb kis gépekre.
Nincsen semmi tulhatározottság, sima hengeres vég és szemből 3 csavar és kész.

Motoros

Svejknek válaszoltama #32903-ra

4d52ifwte

Az is jó ha elfordítom a késszánt és addig állítgatom közben órával nézve , amíg megegyezik az orsóvég szögével.
Ezután ezzel esztergálom a kúpot.

ysc3kmx9v

A kúpszöget csak akkor találod el pontosan, ha nagyon pontosan központban tudod állítani a mérőórát, de még ezen kívül hátra van a pontos hossz mérete.Ha pedig másik gépen kell elkészíteni a hátlapot még nehezebb az illesztés, még ha meg is van a pontos kúpszög, esztergán nem lehet csak vonalra állni, mert az csak saccolás. Az ellendarabot kell illeszteni, nagyobb eltérésnél újra állítás a kézi szánon, kisebb eltérésnél csiszolóvásznazás. A kúpillesztés egyszerű formája, a kúpon ceruzával hosszirányban vonalak, az ellendarab ledörzsöli ahol nagyobb a méret, és onnan kell anyagot eltávolítani.

4d52ifwte

Igen, ebben igazad van.

vjanos

Nincs valakinek véletlenül egy eladó tusírléce, olyan 700-1000mm környékén?

A készítsek magamnak három darabot megoldás túl időigényesnek tűnik :)

jani300

Jól van na !  Csak érdekesség ként írtam :)

7cim5mm0

Sziasztok!

Van valakinek Strigon MS-320 marógéphez eladó gépkönyve, vagy annak másolata?

Esetleg ha rendelkezik valaki ilyennel, meg tudná nézni a gép tömegét?  

Előre is köszönöm!