Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

suzgepk8a

Üdv!
"Aszbolit" és "Motoros" kollégának elsősorban,bár nagyon megköszönöm aki tudja bárkinek:
EGM-200 keresztszán alatt lehetett gyárilag műanyag betét lemez(danamid vagy teflon??)?
Köszönettel:Pupák.

designr

Nemrég fönn volt a keresztszán-késszán..hírdetésben..Megvetted?Nm tudom volt-e betétlemez..de a pontosságáról híres..nehezen tudom elképzelni..

Motoros

Én nem tudom konkrétan, de köszörűgépnél (élezőgép) már láttam a csúszó felületek között valami grafitos műanyag betétet, gyárilag betéve.
(nem semmi ez az EGM 200)

designr

Nekem a TCFM-100 csúszófelületei között is egy vékony grafitos lap van..semmi gond vele..de szerintem ezek arra utalnak hogy kevesebb merevség..stb..fém a fémen..az az igazi túlhatározott..

Motoros

Talán a rezgéseket csökkenti a gyémánt kés felé, a 4 ékes felület miatt lehet értelme. A gép súlya is valami brutális. Az Elektronika ISZ ben is volt ilyen. Ott is csak "gyémánt pad"-nak hívták. A zongora klaviatúra a fordulatot váltotta, vagy az előtolást?

7cim5mm0

Szia!
Nem volt, az utólag kerülhetett rá.

suzgepk8a

Köszi az infókat.....bogarászom.Ígéretet kaptam,hogy kicserélik,...ha a másik nem műanyag betétes.Majd kiderül.Csak a keresztszánt vettem meg...+1-2 apróságot(hántoló vonalzó stb...)
Marógép Z tengelynek tervezem a 2,2Kw-os motorhoz.Acélról letettem már...aluhoz,műanyaghoz jó lesz.Max. fullra összehántolom...,de amúgy is jónak tűnik)
Amúgy tök véletlenül ki lehet fogní csúcs cuccokat.Ez a hántoló vonalzó(3élü) is full ritkaság.

595852ar

Nem hinném. Talán volt már újraköszörülve. Felújításkor szoktak a szán alá ilyesmiket tenni, hogy ne változzanak a méretek, mert hisz enélkül semmi sem stimmelne, minden feszülne, vagy össze sem lehetne szerelni.

vjanos

Pont ilyesmi hántolólécet keresek. Nincs még egy ott ahonnan te vetted? :)

suzgepk8a

Háát, sajna azt hiszem ez volt csak.Jhéten. folyt köv lesz , rákérdezek.(kedd)Jelzek!Üdv(Amúgy én is mikor kerestem nem volt,most nem kerestem...lett - most javítottam a fa ládáját,eredeti USSR-zsir új-620mm-es!!!)

suzgepk8a

Írjál rám kedd körül..(max szerda)...a baj az,amúgy meg elfelejtem.Köszi(a hántoló miatt)

vjanos

Kicsa

Sziasztok!

Érdeklődnék a hozzáértőktől,hogy az alábbi képeken látható HSS kés köszörülése alapvetően rendben van-e? Teljesen kezdő vagyok eme témában sajnos.

40 fokos beszúrásokat szeretnék készíteni PJ profilú hosszbordás szíjhoz.  
A jelenség : beszúrás közben sokszor élsisak képződik a késen,illetve rezonál a gép.
A szánok szorosak, Erba Compact 300 esztergáról van szó.  
A leszúrást csak ugatja messziről,mint kutya a Holdat,így gyanakszom,hogy nem bírja ezt a műveletet sem szegényke.
Műanyagban szépen dolgozik ezzel a szerszámban,én viszont alumíniumból szeretnék tárcsát készíteni.

Jöjjenek a képek :  

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/Esztergakes/1.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/Esztergakes/2.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Kicsa/Esztergakes/3.jpg" border=0>

Köszönöm szépen!

svejk

Ne csak X irányba adj előtolást mintha leszúrnál, hanem Z irányba is mozgasd a szánt, hogy csak a kés egyik oldala vigyen.
Ekkor talán ki tudod szenvedni azon a kis gépen is.

hostya

Úgy ahogy svejk írja, csak a MÉRETRE esztergálásnál használd CSAK az X-et.
Az alu szereti ha hűtik-kenik..  
Ha nincs emulziód, akkor használj fúró-üregelő sprayt (pl.vindola).