Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sufnituning

A kés teljesen életlennek látszik, az alátétek hézagolók rosszul vannak berakva, hűtés nem fontos. a hegyénél felülről kell egy forgácstörő holkert csinálni és kell egy kis csúcsrádiusz is
nem szabad nagy fordulattal, mert akkor a csúcsban megolvad az alu és rásisakosodik az élre és utána már nem forgácsol.

sufnituning

Itt van aluhoz egy kés ennél is van egy kis csúcsrádiusz és látszik, hogy éles

sufnituning

Egy kis fúró üregelő spay nem árt neki

s2k5ycubj

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Az alátétet mindenképpen húzd ki a késtartó széléig és minél kevesebb lógjon ki a késből,csak amennyi muszáj. Itt minden milliméter számít! Az alu fajtájáról lehet tudni valamit? Van olyan nekem is ami forgácsolhatatlan,szerintem ötvöző anyag nélküli tiszta alu,nem is jó semmire csak kalapálni... Ha végképp nem boldogulsz,köszörülj egy másik kést,aminek a tetejét meghagyod gyárinak,tehát 0 fokos élszögű lesz. Ha nem túl puha az anyag működni fog. És a kenés nagyon fontos,meg a nem túl nagy fordulat. Ha nem boldogulsz kérj meg valakit,hogy segítsen,nem kínozd a gépedet feleslegesen.

s2k5ycubj

Ez a lapka nagyon jó,de merev gép kell hozzá,mert hajlamos a rezonanciára nagyobb fogásoknál. Viszont,ha minden stimmel,nagyon lehet vele darálni,de muszáj hűteni.

sufnituning

Ha nem boldogul, ne kínozzon minket feleslegesen!
[#szomoru2][#szomoru2][#szomoru2]

hostya

Majd ha gyorsacél késen kialakítod azt a homlokfelületet ami a cserelapkán van,akkor tegyél fel róla egy képet..  :)
Hidd el nekem hogy kenés nélkül az aluhoz való cserelapkán is kialakul az élsisak, ha olyan az alu összetétele...

sufnituning

Igazad van, annál a késnél kell a hűtés

sufnituning

Én nem aztrtam, hogy olyan kiképzést csináljon,
hanem csak egy holkert, (Látom okoska megjött)

s2k5ycubj

Tudod te,hogy mire gondoltam...
Egy ilyen kis gépen nem nehéz komoly töréseket,károkat összehozni sajnos.
[#falbav][#falbav][#falbav]

De azért
[#wave][#wave][#nevetes1][#nevetes1][#integet2][#integet2][#taps][#taps][#taps][#eljen][#eljen]

595852ar

A 2-es képen jól látható, hogy a rapidkésed nyom és a hátlap nagyon alá van köszörülve.  

hostya

"... hűtés nem fontos. a hegyénél felülről kell egy forgácstörő holkert csinálni és kell egy kis csúcsrádiusz is "
===
"Egy kis fúró üregelő spay nem árt neki "
=====
"Igazad van, annál a késnél kell a hűtés "
=========
"Én nem aztrtam, hogy olyan kiképzést csináljon,
hanem csak egy holkert.. "

Nem érzel némi ellentmondást..? (holker ide vagy oda)
Azt hogy KI az okoska, majd eldöntik a többiek..  [#crazya]

sufnituning

Látom, nem érted az összefüggéseket Okoska!
Vigyázz, mert megmondalak a mamámnak![#nevetes2]

hostya

designr

Mire képes egy kis optikai tuning..multkori linkeltem egy eladó kis TOS MN80 -at Mi lett belőlle
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:C-bYZjXiFXQJ:szerszampiac.hu/szerszamgep/eszterga/tos_mn_80a_muszeresz_eszterga+&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu" TARGET=_fnew>Ilyen volt
http://www.jofogas.hu/pest/TOS_MN80A_esztergagep__eszterga__esztergapad_21684888.htm" TARGET=_fnew>Ilyen lett
Pedig azt hittem segítek egy fórumtársnak egy jó kis gépet találni..