Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

pistikeid

Szia szerintem mikor megvan a megfelelő menet árok mélységed simán átmérőzd le a kivánt átmérőre. Nállam ez eddig bevált még az M52x1-es menetnél is.

smalla

de 100dbnál már nem akar az ember rátekerni mindre egy menetmetszőt, biztos meg lehet ezt csinálni úgy is, hogy rögtön jó legyen. Na ez a megoldás érdekelne :)

smalla

nekem ez nem sikerült, a menet elromlott, mert az anyag nem vált le, hanem beleterült a menetárkokba. :S

Devecz Miklós

Miért nem vettél menetes szárat?
Csak le kellett volna darabolni, és kifurni.
Minimális energiát igényel, nagyobb hatékonysággal.

smalla

mert ilyenem volt/van, menetes szárat meg venni kellett volna.

Devecz Miklós

Vannak még mazochisták. [#taps][#taps][#taps]

smalla

Biztos van rá megoldás. "Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó."

svejk

Legegyszerűbb megoldás a menetlapka, de gondolom azt megint venned kell.

Devecz Miklós

Menetes szárral kb. két perc alatt meg lehet csinálni egy összekötő szárat.

Nem éri meg a vesződséget.

iiidyyiy3

http://ecx.images-amazon.com/images/I/71ZiSJqOZCL.jpg" TARGET=_fnew>Talán ilyen a típusú lapka megoldja a gondod.

jani300

Késsel vágsz M6 menetet ?
Szegnyeregbe fogott csúszó menetmetsző tartóval egyszerűbb szerintem .

PSoft

ysc3kmx9v

Az ilyen kicsi átmérőnél jóval nagyobb fordulatra lenne szükség, késsel való menetvágáskor. Sorozat gyártásnál, a menetmetszőt kell ilyenkor előnyben részesíteni, gondoskodni a megfelelő hűtésről, kenésről. A menetes szárból való gyártás, ha beszerezhető, gazdaságosabb, még akkor is, ha már meg van a köracél. A késsel történő menetvágáshoz kell, a jó élezett kés, vagy  megfelelő lapka, megfelelő fordulat, ha kell hűtés, nagy gyakorlat. Ezek hiányában jön a kínlódás.

KoLa

Régebben úgy vágtam csőre 24tpi menetet két fogásból hogy,
 első fogás: köszörült vídiakéssel(p20) a teljes menetmélységig!Lakat anya be-ki!
Második fogás: a hátsó késtartóban egy egyenes leszúrókéses simítás! lakat anya be-ki!
És kész a fényes, sima pontos menet!
Rpm 1000, átmérő már nem is emlékszem, talán 25.4, kerékpár kormány kónusz menete volt , rokkantkocsi átiratban!

Szirtimorc

Szia!

Házi gyártmány, vagy lehet ilyet kapni valahol?