Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Szinte biztos hogy legalább két tekercselésű .
Nekem van négy sebességű motorom (Cordia), az a fordulatok alapján ,szerintem két külön dahlander . Ahol állítod a motorfordulatot vagy a sebességtáblán ,legalább fordulat arányok , nincsenek ?
De azért ez egy sima villanyszerelőnek is komoly kihívás ám .
"Umformerrel, vagy más módon mókolsz" én ezt játszom :)
És itt pl. azért van létjogosultsága .

hostya

Igen.
Ha a fváltó kimenetét összekötöd a motor valamelyik fordulatához tartozó kapcsaival, akkor a motor/gép elindítható.
A motor nem fogja leadni a névleges teljesítményét, mert csak 3x230V-ot kap a 3x400V helyett.

595852ar

De valahogy megmutatom, de kiszerelni nem szeretném. :D

4d52ifwte

Hát jól van, ahogy neked jó. De bár csak ez lenne a legnagyobb gond egy esztergánál, hogy egy ilyen méretű motort ki kell szerelni a helyéről.:-)

Remélem lesz megoldás és örömmel használod majd.

595852ar

595852ar

595852ar

svejk

Hmmm... jó nagy buszma motor lehet ha 3 tekercselés van benne, nem csoda, hogy nem akarod kivenni.

595852ar

Ez a motor ránézésre 100kg és a hajtómű mögött van, szóval nem annyira egyszerú kiszedni. :D

4d52ifwte

Kétsebességes a motorod, ezt a doksiból vettem:
"with two-step pulleys on the motor"

"Combined with the single-lever selected, oil-immersed backgear this gave twelve speeds which could be configured, for the MLZ 4S, as either 13.5 to 1515 rpm or 23 to 2220 rpm - and for the LZ 4S as 13.5 to 3030 rpm. Later configurations, with two-step pulleys on the motor and gearbox-input shaft produced 24-speed drives, again with a choice of three speed ranges:
Range A 13 to 1567 rpm - both lathes
Range B 23 to 2170 rpm - both lathes
Range C 13 to 3135 rpm - LZ 4S"

Nem tudom neked melyik gépe van: MLZ 4S vagy LZ4S, de a motor témán nem változtat.

595852ar

Ennyit tudtam most tenni, de ha kell kiszerelem. Fényképezni is nehéz ott mert vakuzni kell és az meg visszatükrüződik.

jani300

Csak kettő :)[#integet2]

595852ar

Az enyém MLZ4S, ez 3 sebességes.

595852ar

Három Jani. Láthatod a kapocslécen is 3x3 bemenet van. :)

jani300

Eleget mutattál . Az 1420 fordulatú egy külön motor (a tekercselése). Én ebbe kapcsolva próbálnám megtáplálni . A motor kapocsdeknit egyenlőre hagyd , az elég bonyi lesz .