Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

595852ar

http://www.lathes.co.uk/leinen/index.html" TARGET=_fnew>Itt lehet megnézni Az enyém nem ilyen szép, de nincs agyonvágva.

595852ar

A gép működik, mert a helyszínen kipróbáltam. Frekiváltóm van, csak nem szeretném tönkretenni sem a gép motorját, sem a frekiváltót.

595852ar

Igen, kevered, szerintem a Hembrug-al olyanom is volt. :)

sufnituning

Elég kevésnek tűnik az elforgó méret az EAN-nál.
Kaptam egy állóbábot és nem tudom milyen gépre való. kb 180 mm a talprésztől a középpontjáig, ennyit mértem. az E400-é nagyobb kicsit.
Ezért nem az elforgó átmérő kellett volna, hanem az ágy síkjától a csúcsmagasság.
azért köszi![#wave]

jani300

Szia ! Nagy valószínűséggel nem egyfázisú frekiváltó a megoldás .
Kell agy minél nagyobb 230/400 autótrafó .
Akkor 3f-es frekiváltóval is mehet .
A 3 fordulatú motorba nem kéne már belenyúlni .
Az átkötött Dahlander sem lesz már két fordulatú .
Itt Pécsett vannak nagy beöntött trafók a méhben  
,csak nem akartam bohóckodni vele .
Az elcotec gépeit dobták ki , hát nem semmi ami benne volt . Teljesen meglepték az elején .
Ha akarod írok a bénába a háromfázis csinálásról , mivel cserélődnek a gépeid szerintem Neked az a jó . Talán segít is valaki ha nem tudom rendesen elmagyarázni .

jani300

Ha tennél fel képet ,lehet hamarabb megtudnád mire való ...

595852ar

595852ar

Szia Jani!

Dehogy akarok belenyúlni.A gép 3f-ról működik rendesen. Tehát a kérdésem az, ha frekiváltót teszek elé, ártok-e a motornak? Egy fordulaton biztosan menni fog, de mi van ha átkapcsolom?

595852ar

Bár ha jól meggondolom, frekiváltóval nem is kellene kapcsolgatnom magát a gépet,  hiszen azzal szabályozható lenne, mondjuk középfokozaton, nem?

sufnituning

felteszem majd a képet

jani300

Egy fázisú frekiváltóval ne is próbáld !
A 230 ból autótrafóval lehet 400V azt fel lehet fogni két fázisnak is (földhöz képest nem ,de ezt most hagynám ),erről már működik a legtöbb 3f es frekiváltó . Állítólag de én ezt nem próbáltam .
De mivel Te nem akarsz elektronikus fordulatszabályozást csak a 3 fázist , ezért javasolnám a másik módszert .  
Nekem avval rendesen működnek a gépeim eredeti állapotukban ,egy fázisról .

jani300

Ez egyébként több helyen elég részletesen ki lett tárgyalva különböző topikokban nem olyan rég .
Nem a  frekiváltó ellen vagyok , de az csak a motort kezeli . Szokott azért még egyéb vezérlés is lenni a gépeken 400v-tal , és van hogy nincs is bekötve nulla . Pl : 24 voltos mágneskapcsolók 400V os trafóval .

595852ar

Janikám!

Van frekiváltóm, itt vettem a fórumon 1f-3f komoly jó cucc, de azóta sem próbltam, mert egyrészt nem volt rá időm, másrészt meg a gép amihez anno vettem rossz, meg kell javítanom, de nem lesz egyszerű mert a főorsója sérült. Ja meg kell bele egy rongykerék, mert az meg fogatlan. Anno valami inas nekivezette a szánt a tokmánynak, tört minden ami törhetett. tanműhelyi gép, mondhatni újszerű, de tönkretették. :(

hostya

"Az lenne a kérdés vele kapcsolatosan, hogy a 3 fázisú, háromfokozatú motorja, üzemeltethető-e 1fázisú frekiváltóról? "

A válasz: NEM!