Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fakukac

Ez a mai nap a "kis" örömök napja... [#nevetes1][#eljen]

5kfiyrw95

Üdvözlet mindenkinek,
A segítségeteket szeretném kérni ,egy E1n eszterga főorsó cseréjéhez  kérnék jó tanácsokat.
Sikerült szereznem egy köszörült főorsót és kaptam hozzá használt perselyeket is amik eredetileg nem ahhoz az orsóhoz voltak illesztve  
Sajnos senki nincs a közelben aki segíthetne a beszerelésben
Elméletben ismerem a hántolás de még eddig nem csináltam ilyet .Hántoló szerszámot tudok csinálni hozzá .Mit javasoltok hogy fogjak neki?
Kérdésem lenne még hogy a perselyen lévő nútokba valamilyen filc anyagot tegyek végleges összerakásnál,vagy hagyjam üresen? milyen tintát használjak a tusírozáshoz? El fog állítódni az orsó tengelye a szánszerkezethez viszonyítva,vagyis kell-e magán az orsóházon hangolni a végleges beállításhoz.Várom az ötleteiket

kuv5p7226

Neki ne állj...

Ezt csak komoly, sok-sok éves tapasztalattal tudod megcsinálni, ez kottából nem megy.

5kfiyrw95

Pedig muszáj lesz[#wink]Nem hívhatok pestről hozzáértő szakit ,többe kerülne mint amit maga az eszerga ér

robroy007

Egy hét kemény munka haladó hántoló mesternek mire kész a gép kb

vjanos

https://www.youtube.com/watch?v=iJd8Zwd9L1k" TARGET=_fnew>Tanulmányozd ezt a videót.

Aztán vagy jó lesz vagy nem [#eplus2]

5kfiyrw95

Találtam egy videót a műveletről,talán mást is érdekel a téma:
http://www.youtube.com/watch?v=iJd8Zwd9L1k

5kfiyrw95

Most nézem ez ugyanaz amit te is ajánlassz

vjanos

Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a nálunk elterjedt esztergák közül rendelkezik-e M50x2-es menettel valamelyiknek a főorsó végződése?

fisrcxuk3

No,de melyik vége?Mert kettő van .Vagy csak egy vége és egy eleje?

vjanos

Ehh, ok... :)
Természetesen a szebbik vége, ahova a tokmánytárcsa megy.

Szóval átfogalmazva, járatos méret-e az M50x2-es belső menettel rendelkező tokmánytárcsa?

sufnituning

Üdv! Valaki tudja, hogy az EAN gépeken a tokmányközpont az szán síkjától hány mm-re van?
[#nemtudom][#nemtudom]

4d52ifwte

A szán felett elforgó legnagyobb átmérő: 200mm

r6w7wb3h7

x2ph5v66y

Valaki tudna segíteni abban hogy honnan lehet kész nyers fogaskereket venni? Már többször láttam itt hogy szóba került itt csak trehány voltam és nem mentettem le a linket.Köszi előre is.