Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jgg8y2a4g

Pont a lényeg nem lett :-) engem ne érdekel az esztétika ha pontos a gép!

fakukac

Na igen, de ha az ágy rendben van, akkor valószínűleg nem is kell hozzá nyúlni...
Hát engem meg az esztétika is érdekel.
Sajnos ilyen vagyok....
[#buck]

595852ar

Nincs ezzel semmi baj, így legalább nem kerül a méhbe. :)Az előző gazdi fejében szerintem ez a lehetőség is megfordult.  Legyen szerencséd az eladással! ;)

fakukac

Az előző tulaja, aki 40 évig birtokolta, meghalt.

xkbv3nx0d

Adott egy átalakítás előtt álló E1n esztergám...
Gondolkodok rajta, hogy a motorját lecserélem mondjuk egy servo-ra? megéri? ha igen milyet és mekkorát rakjak rá? Ki mit javasol? Vagy hagyjam a jelenlegi motort és a sebváltót inkább

jgg8y2a4g

Kart vagy észgép? (rajta van az ajtón)

morfeus

Sziasztok!
Lenne egy alap kérdésem,hogyan lehet relatív egyszerüen beállítani az eszterga kúposságat?
Lejeb van egy videó(láttam),csak kérdezem van e egyszerübb megoldás?!
Amúgy új a gépem,bár lehet a kéziszán sem tökéletes beállításokkal bír!
Előre is köszönöm a válaszokat!

Csuhás

Késtartóba vagy a késszán tetejére mágnestalpas  mérőóra, majd azzal végigtapintod az etalon kúp vagy henger oldalát. Fontos hogy az óra tengelymagasságban legyen, és ne üssön a befogott minta.

morfeus

Köszönöm a linket de nem tudtam kicsomagolni,illetve annyi és olyan vízmértékem nincsen mint amit az utolsó link taglal!

rocco33

morfeus

Köszönöm a linket!
Így már teljes a könyv!

Csuhás

Ha nincs vízmértéked akkor csinálj egyet! Nagyon egyszerű.  Keress rá a mechanikai ötletek topikban a 12278 hozzászólásomra.

morfeus

Köszönöm keresem!