Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

zozo

" majd befogtam egy tüskét amit ki centríroztam, és erre húztam rá csapágyragasztóval a munkadarabot"

Úgy szokás, hogy a befogott anyagot esztergálod méretre, hogy húzósan menjen rá a görgő/persely/stb, de az utolsó pár mm-ren hagysz egy erős századot. Erre frankón rászorul a munkadarab, nem kell ragasztani sem.  
A segédtüske vállas legyen, nem szabad a vállig nyomni a munkadarabot, hogy csavarhúzóval le tudd tolni. Így még sorozatmunka esetén is bejön.

fakukac

595852ar

595852ar

Na igen, valami ilyesmire ondolok. :) Nálad csak a színösszeállítás nem tetszik,(ezért ne sértődj meg)de a meló és a hozzáállás 5* [#worship]

Ftomi

Igen, egyetértek veled egy ilyen gépet eredeti állapotában kell hagyni.
Mivel én is kis gépet akarok venni és sok olyat láttam, régi stabil öntvény vázas gépek amin nincs előtolás egyáltalán. Ebből gondoltam, hogy valami hasonló kiegészítővel használható lenne menetvágásra is. Az elektronika része nem okozna gondot.

595852ar

Az a kék önmagába tuti lett volna, vagy valami szép esztergazöld. Tudom, asztalos vagy és gondolom egy ampire garnitúrát sem nyomsz le vájlingkékre,  mert hát  nem stílszerű ;)De mégegyszer leírom, a munka hibátlan.

TROMF22

Szervusztok!
Öröm látni, hogy van akit fellelkesít egy ilyen régi masina.
Ez itt a képen lehet vagy 150 éves.
Még a „kecskelábasak” is csókolommal köszönnek neki.
Még az is lehet, hogy eredetileg lábbal hajtós volt.
(A vonóorsó szerűség és a ráapplikált előtét tengely egy ötven éve befulladt modernizálási kísérlet nyoma.)
http://cnctar.hobbycnc.hu/TROMF22/Veteran%20eszterga/IMG_2694x.jpg" border=0>

fakukac

Köszönöm!

Na igen, a szín összeállítás nem mindenkinek tetszik, de én meg nem szeretem a zöld, vagy szürke gépeket! [#nevetes1]
De teljesen igazad van, szokni kell a szemnek!

595852ar

Igen, szerintem  jól gondoltad, ott a szánok állapota is jó általában, legalábis ezt tapasztaltam, az áruk is viszonylag alacsony, azokat lehet variálni CNC.-re. :)

595852ar

Volt 3 Tos Mn-80-am gondolkodtam, hogy az egyiket beáldozom, de aztán megsajnáltam. :)  

595852ar

Nem is azért írtam, mert tök mindegy, hogy nekem mi tetszik, nincs jelentősége. De látom ezt a gépecskét eleve eladásra vetted, tehát szerintem mindig a piac igényit kell szem előtt tartani. Ehhez a géphez a zöld, sötétzöld megy. Fújtam már feketére is esztergát, mert az gyárilag is fekete volt hajdanán,  úgy 1850 környékén. :) Minden sárgaréz volt rajta,még a géptábla is, szépen felpolíroztam ezeket  és a állati jól nézett ki feketén. :)

595852ar

fakukac

Nem eladásra vettem, és raktam rendbe.
Meg akartam tartani, és még az is lehet, hogy meg is marad!
Sajnálnám cnc-síteni...

De amúgy teljesen igazad van, ha a gyári színe lenne, lehet kelendőbb lenne!

jani300

Na . Hát a színekről azért annyit hogy a piros az azt szokta jelenteni hogy oda nem kell nyúlni , hiányzik burkolat . Vagy a belseje .
Majd ha jön a felülvizsgálat :)
Egyedi , az biztos :)
De jó sokat dolgoztál vele .

fakukac

Igen, a piros tényleg azt jelenti!

Tényleg sokat, köszi! [#buck]