Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Szeretném töröltetni a 3 előző hozzászólásom, vagy áthelyeztetni az ADOK-VESZEK-be. Ezt benéztem rendesen...

000000000

Sziasztok! Megmaradt CNC Eszterga LAPKÁK eladók SANDVIC 04, 08 radius fiatalkatresz2014@gmail.com  

http://i00.i.aliimg.com/img/pb/016/997/592/592997016_273.JPG

Ftomi

Sziasztok!
Szeretnék venni egy kis műszerész esztergát, a kisebb fajtából amolyan asztalra rakható mertében.
Semmi konkrét csak szeretném az alapokat megtanulni rajta meg olyan apró dolgokat megcsinálni ami egy egy ilyen méretű géppel lehetséges. Ami tetszik is meg nem is az orosz Universal 3. Van esetleg erről a gépről tapasztalat mennyire pontos, masszív? Van e gyenge pontja amire érdemes figyelni vásárláskor stb.  
Egy ideje bogarászom az aprókat, de többnyire horror árban adják. Amiket találtam 100-180eFt.Mennyit érdemes egy ilyen gépért adni? Bár a 100 már közelebb áll az elgondolásomhoz, de magam sem tudom adjak e érte annyit.

hostya

Lehet hogy jobban jársz egy használt orosz Universal 3-mal, mint egy új kínai ceruza hegyezővel.
Nem véletlenül annyi az ára amennyi..
Az ilyen asztali gépek között még mindig a TOS MN80A  a király, igaz ennek az ára is 200000 körül/felett van.

Ftomi

Kis kínait nem szeretnék akkor az orosz Universal 3 ebben a méretben.
A hely miatt szeretnék ekkora mértet bár tudom hogy hamar ki lehet nőni.
És akkor meg nehéz eladni.
http://antik.vatera.hu/szerszam_munkaeszkoz/vagep_kes_100_as_david_muszeresz_eszterga_1999326560.html" TARGET=_fnew>ehhez mit szóltok?

hostya

Nem rossz ez a Dávid, de azt tudnod kell,hogy ehhez 3fázis kell a Dahlander motor miatt.

fakukac

Így igaz! Ha van 3 fázis, akkor szerintem kiszolgál egy darabig!

robroy007

A dávid lineáris tengelyem van a többi meg öntvény ágyon  
Ettől függetlenül féktárcsát is tudsz rajta szabályozni  
Csak figyelni kell mit bír a masina rezgés nélkül

000000000

Az Univerzal 3 jó gép. Csak kérdés Te mire akarod használni ? Igen szűkösek a határai. 80as tokmány. Igen kicsi csúcstáv stb stb. Továbbá a keresztszán nóniusza 1 tizedes osztású míg a hosszán 5 százados. A kéziszán ugyan állítható de a kúp esztegálás szerintem nagyon körülményes... Én nagyon hamar kinőttem. Később vettem egy kínai Hyundai HYD 500as gépet. Ennek is ahogy az Universal 3nak 550W motorja van. Én személy szerint a kínai gépben nem csalódtam. Eleve úgy álltam hozzá hogy nincs nagy minőségi elvárásom mert annyit tud amennyit ér és ezt nem rossz indulatból mondom.

A mi Universal 3 gépünket 10 évvel ezelőtt úgy hogy 99%ban meg van minden tartozéka 50 ezerért vettünk. Jó-és megkímélt állapotban. Otthoni-és kisebb barkácsolási feladatoknál felmerülő dolgokra jó. De a mérete miatt igen szűkösek vele a lehetőségek. Én a helyedben nem zárkóznék el ilyen mereven a kínai ceruzahegyezőktől. De tudom hogy a pénz nagy úr.

s2k5ycubj

Ez így igaz,nekem is volt H500-as,nem olyan rossz az. Az olaj mindig folyt a kihajtásnál de nagyon sok alkatrészt csináltam vele és aki megvette azóta is örömmel használja. És volt egy-két 100-as átmérő fölötti alkatrész ami készült,ésszel,óvatosan,de bírta. Egyedül a 4 százados nóniusz keserítette meg az életem...

s2k5ycubj

Ja és a motorja sosem bizonyult aránytalanul gyengének! Viszont a menetvágásnál sokára áll meg és,ha nem lassult le eléggé akkor nem vált irányt és lehet új menetkést csinálni... De az új gazdája rögtön tett rá egy frekiváltót és innentől ez a probléma is megoldódott.

000000000

Én az 500ast 160/3as tokmánnyal használom... Így már viszonylag nagy dolgokat is meg tudok vele fogni. Frekiváltóval használom én is. Így ha kell "azonnal" meg tudom állítani akár 1mp alatt meg áll. A 4 százados nóniusszal meg csak annyi hogy én csináltattam rá itt a fórumban egy fórumtárssal 5 százados nóniuszt. Sokkal könnyebb vele így dolgozni.

B.Zoltán

A frekvencia váltót,hogy oldottad meg?
Nekem 1f 370W-os a motorja. Neked nem 1fázisu a motor.Vagy alkalmas frek.váltó kell?

Ftomi

Igen sajnos én is ettől tartok, hogy nagyon kicsi lesz és tényleg csak mütyürökre való. Bár továbbra is a mellet vagyok ha valami nagyon kedvező áron kínálnák megvenném.  Akkor tudom, hogy el lehet adni ha kinövöm. De a jelenleg hirdetett árakért nem fogom megvenni mert bizti ha tetszik ha nem azt kell használnom.
Örülök hogy jó véleménnyel vagytok a Hyundai gépről. A kínaiak  kapcsát én attól tartottam hogy, lóg, üt,lötyög, pontatlan meg hasonlók amikkel csak szív az ember ha csinál valamit. De ha ilyen gyerekbetegségei nincsenek akkor bevállalható ez is.