Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

595852ar

Szerintem tartsd meg ha nincs géped, ez egy jó kis gép és emlékszem, hogy cuccok is voltak hozzá.

595852ar

17.-én már otthon leszek és én is előszedem  félkész dolgaimat. :D Már hiányzik a "tuning" :D

s7manbs8

Az a szín ... :) Nekem az jutott eszembe, ahogy ránézek, hogy ha valaki elkezd vele dolgozni, nem e vűgja pofán a tokmánykulcs, amiatt, hogy elbambul, hogy milyen szép az a piros, a kék között. :)

s7manbs8

Amúgy meg csak a vaskohászat hiányzik már meg a szénbányászat, aztán lassan csak visszakerülnénk a régi méltó heléyünkre. :) Majd hamarosan az IPhone-ok kerülnek a múzeumba, ahogy szalad az idő.

fakukac

[#nevetes1][#hehe][#buck]

hostya

Előre bocsájtom,nem akarok ünneprontó lenni..!

Nagyon szépen megcsináltad a "FELÚJÍTÁST", ahogy az a #32466-ban levő linken nyomon is követhető.
Tiszteletreméltóan sokat dolgoztál vele.
De attól hogy ilyen szépen, és gondosan meg lett tisztítva, meg le lett festve, attól még ez a gép nem tekinthető felújítottnak. Bár annak látszik... (külcsíny<>belbecs)

"Nem eladásra vettem, és raktam rendbe.
Meg akartam tartani, és még az is lehet, hogy meg is marad!"

Tartsd meg magadnak, ha már ennyi munkát beleöltél, és örömmel nézel rá amíg használod.

Ha meg eladod, lehet hogy a leendő vevő becsapva érzi magát,mert nem olyan JÓ gépet kapott a pénzéért,mint amilyen SZÉPET..

Mondom ezt úgy, hogy nem ismerem a gép eredeti MŰSZAKI állapotát..

jgg8y2a4g

Sajnos a gépfelújítás nem csak a festésen múlik.

msas

fakukac

Természetesen senkinek nem mondom azt, hogy pl az ágy fel lett újítva.
De ha valaki meg szeretné venni, akár méricskélheti is a pontosságát.
Ami meg lett csinálva rajta, az többnyire úgy is látszik.

Elvileg pontos volt a gép, amikor meg vettem, szét szedtem, de ha meg marad, nekem az sem számít ha van benne pár tized.
Viszont a jelenleg eladó gépek esetében (amik ugyanennyiért vannak hirdetve) sem lehet tudni előre a pontosságot, viszont ez legalább nem olyan ütött kopott. [#nevetes1][#buck]

ra8nsmk6w

Utána néztem mert érdekel a dolog. Egy korrekt felújitás egy ekkora méretű gépnél. (Festés és esztétika nélkül.) Többe kerül mint a leendő eladási ára.

vadember

Hirdeti is már több mint egy éve. Lehet már megbánta, hogy belefogott a felújításba ilyen szinten.

595852ar

Ez egy géplakatos vállalkozás, sokféle gépet árulnak, mind felújított.

fakukac

Na igen... ez így van!

fakukac

"A felújítás a következőket tartalmazza:

- szakszerű szétszerelés
- speciális tisztítás
- hiba felvételezés
- szükséges alkatrészek gyártása, beszerzése / fogaskerekek, orsók, anyák stb. /
- szán vezetékek köszörülése, ill. hántolása
- új villamos rendszer ( CE szerint ) építése
- egyéb alkatrészek, az összes csapágy, szimeringek stb. cseréje
- festés a megrendelő által kért RAL színre kétkomponensű festékkel
- szakszerű összeszerelés
- új alugrafikai táblák felszerelése
- szabványban előírt próbaforgácsolások elvégzése, ill. a gép pontossági bemérése és jegyzőkönyvben történő rögzítése
- A felújított gép minősége megfelel az új gép paramétereinek, a gépkönyv mérési jegyzőkönyvében rögzítettek igazolásával."

Ebből ami az enyémen meg lett csinálva:
- szakszerű szétszerelés
- speciális tisztítás
- hiba felvételezés
- szükséges alkatrészek gyártása, beszerzése / fogaskerekek, orsók, anyák stb. /
- új villamos rendszer ( CE szerint ) építése
- egyéb alkatrészek, az összes csapágy, szimeringek stb. cseréje
- festés a megrendelő által kért RAL színre kétkomponensű festékkel
- szakszerű összeszerelés
-alugrafikai táblák felújítása

Ami valóban nem lett meg csinálva rajta:
- szán vezetékek köszörülése, ill. hántolása
- új alugrafikai táblák felszerelése
- szabványban előírt próbaforgácsolások elvégzése, ill. a gép pontossági bemérése és jegyzőkönyvben történő rögzítése
- A felújított gép minősége megfelel az új gép paramétereinek, a gépkönyv mérési jegyzőkönyvében rögzítettek igazolásával."