Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

vb9

Ja, elfelejtettem mondani, nálam 3x400v-rol mennek a dolgok, a egyfázisú üzem az egy más világ..

svejk

De lehet.  
Még egyfázisú 230V-os táplálásnál is, csak ekkor kb. 2/3 fordulatig tudsz felmenni mindkét állásban. Persze mehet feljebb is csak akkor drasztikusan esik a nyomaték.
De sok esetben a kis marókhoz nagyobb fordulat kell, de kisebb nyomaték is elég.

PSoft

Köszönöm mindenkinek a válaszokat![#worship]

Szóval...mégis lehet!
(Gondoltam):)

A #32607-ben,valamit elfelejtettem.
A "laikust"...így kellett volna írnom.:)

vjanos

A képen levő (Manurhin?) automata eszterga késtartó szánhoz való ékléce nincs valakinek véletlenül?

http://img24.olx.hu/images_aprodhu/52805815_1_1000x700_automata-eszterga-felsoszan-vecses.jpg" border=0>

jani300

Nem olvassák a fórumot ! Vagy nem ismerik a 220/380 as autótrafót :) (EGY FÁZISRÓL ÍROM)

Csuhás

Na ja.. ezek is megoldások, és persze be is lehet vezetni a három fázist. :-)  Összefoglalva minimális korlátozással a dahlander motor használható három fázisú bemenetű frekiváltóval. Ha csak egy fázis van akkor vagy nagy kompromisszumot kell kötni a előbbiekben leírtak szerint. Ez esetben szvsz egyszerűbb elcserélni a dahlandert egy sima aszinkron motorra ami deltában teljes értékűen használható.

4d52ifwte

Nekem pl. az egész művelet meg volt egy laza délután, két sör között.
Nem kellett másik motor,ezzel járó mechanikai átalakítások.  
Nekem így volt költségmentes és gyors megoldás.

jani300

Ha átmérő 32(32,5 szemüveg)a nyele akkor van egy hasonlóm . A

vjanos

Ez vastagabb, asszem 50es... :(
De ha a tied komplett, és olcsón megválnál tőle, küldj egy képet privátban... :)

fisrcxuk3

A tegnapi főorsó ügy folytatása; feltettem a 300-as siktárcsát és az 1 tizeden belűl fut ,szerintem ez elfogadható.A főorsó belső kúp mérése is érdekelne,de arra,nem leltem még mérőtüskét . Szerintem az mutatná ki a föorsó görbűletet leg hitelesebben.

Csuhás

Ellentmondasz magadnak hiszen ezt írtad:
"Azóta üt,nem kicsit a tokmány,de a tokmánytárcsa a is ,sőt még a tengelykúpja is"
Ha jól látom - nagyon helyesen - most szerzel be egy mérőórát, ha azzal végigtapintod a főorsófejt akkor kiderül az igazság. Tüskét ne keresgélj, ehhez nincs rá szükséged, és elég drága dolog. Most úgy tűnik hogy a tokmánytárcsád görbülhetett el, vagy ha nem volt precízen illesztve a tokmány akkor lehet hogy csak a tokmány csúszott el a tárcsán. Ez nem probléma mert a tárcsát tokmány nélkül felfogva könnyedén újra lehet esztergálni. Egyébként mi sérült még meg? Tokmánypofa, gépágy, késtartó, ne adj isten Te? Azt hiszem ezt a hibát már nem fogod még egyszer elkövetni.

fisrcxuk3

Senki sem sérült ,kis fordulaton történt .még csak a késtartót  vagy  a szánt se lökte el.Az orsófejen csak 1 század ütést mérek,de a kúpba helyezett mk 5-4 szűkitőn már kettő tizedet az orsó tövében.A 200-as tárcsán is 2 tizedes oldalütést mérek.

ysc3kmx9v

A E-400- as gépeknél, ilyen karamboloknál, nem a főorsó, hanem egy bordás tengely szokott elgörbülni az orsó házban. Valószínű, hogy azért akad egy ponton. Az elgörbült tengelyt elég körülményes kiszerelni általában ki kell fűrészelni.

Csuhás

Szvsz a tárcsát újra kell szabályoznod. A szűkítőd, vagy a főorsófuratod régebbről származóan koszos, vagy felverődött, esetleg nem egymásba illeszkedő a két kúp.