Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Helló mindenkinek! Olyan kérdésem volna ki tud rádiuszos alkatrészt marni ,esztergálni. A lényeg rádiuszból kéne 1mm levenni ,hogy eszt marógépen vagy esztergán ,ez a problémám ,nem tudom. És ki tud ilyet készíteni ,hol lakik ,és mennyiért?

r6cvn479y

Üdv !
Szerintetek miért irkálnak szigorú kitételeket ,és tűréseket a munkadarabra ?
Mert főnököm szerint nem fontos a tervező csak passzióból irkálta rá .

Sz.József

Előfordulhat, hogy a tervező nem tudja mi lesz a pontos feladata a munkadarabnak. (pedig néha jól jönne... :)  )
A főnököd meg tudja. :)

Sz.József

" A lényeg rádiuszból kéne 1mm levenni ,hogy eszt marógépen vagy esztergán ,ez a problémám ,nem tudom. És ki tud ilyet készíteni ,hol lakik ,és mennyiért?"
Szerinted erre lehet "érdemben" válaszolni?... [#fejvakaras]

hostya

Gondolom a főnököd is csak passzióból főnök... [#vigyor2]
Gyorsan hozzáteszem, én is nap mint nap találkozok olyan rajzokkal,(egyedi alkatrészek) ahol a semmivel se illeszkedő, "levegő" méreteket h7-el tűrésezik...(feleslegesen) :(
A mérettűrés, és azok jelölése a rajzon nem mérnöki passzió..

hostya

Látom új vagy ezen a fórumon...

Hidd el hogy kapsz itt segítséget, csak ahhoz Neked is meg kell tanulnod KÉRDEZNI.
Nagyon sok segítőkész ember van ezen a fórumon,de egy sem gondolat olvasó..  
Írd le hogy milyen alkatrészen, milyen rádiuszból milyen eljárással kellene "1mm levenni"
Egy kép vagy rajz melléklet nagy segítség lehet Neked is, és a segítőnek is...
Értelmes kérdésre, értelmes válaszokat(is) fogsz kapni.[#wave]

Teaway

Mekkora az eredeti méret? Milyen anyagból van? Hol található helyileg?

r2u4n063m

Ez egy jól használható megoldás, a szögben állítható felfogóra nincs szükség, legalábbis nem akkora. Igyekszem keríteni egy kisebb méretű gépsatut, hogy haladhassak tovább a marás irányába :)

000000000

Sajnos jobban nem tudom feltenni a kérdést! A helyi esztergályosokat és marógéppel rendelkezőket már be jártam az alkatrésszel de nem tudtak segíteni. Az alkatrésznek eddig nem találtam nevet ,gépkönyv szerint nincs ilyen. Ez egy traktor alkatrész ,mégpedig ZETOR 3011 felni küllöje ,vagy papucsa, ami a kerékpánt belsejére van felszegecselve ,és ebből az alkatrészből a rádiuszából kéne leszedni 1mm kb 10x8 cm a felület.

000000000

Igen! Véletlenül találtam ide egy eddig megoldhatatlan feladat miatt. Sajnos az eljárással van a gond eddig nem tudtam olyan eljárást találni ami a rádiuszon tudott volna ,marni ,esztergálni ,köszörülni ,tök mindegy csak valahogy szedjenek le 1 mm belőle.

000000000

Nem nagy 8x10 cm íves felület ,fémből van, az anaga vagy öntvény vagy kovácsolt vas. Én inkább a kovácsolt vasra gondolok. Mezőkövesd mellett lakom.

s2k5ycubj

Ha lenne egy fotó az biztosan sokat segítene.

000000000

Itt a kép!
http://www.kephost.com/image/32M" border=0>http://www.kephost.com/image/32h" border=0>
http://www.kephost.com/image/32j" border=0>

smalla

Érdekes. Ha a rádiusz középpontja a furat, akkor nem olyan bonyolult a dolog sztem. De ha nem, akkor kell csinálni hozzá egy célszerszámot, amivel befogod, s rögtön ott tartunk, hogy olcsóbb  venni egy komplett kereket :)