Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Robika37

Esztergálásnál, erősen ütésszerű igénybevételnek teszed ki így a gépet /szerszámot + ki is kellene egyensúlyozni. Marásnál meg szép nyugisan letekered a körasztallal....

ncw4w5nca

Természetesen meg :) jobbklik, lenyilló ablak kép megjelenítése. Roppant egyszerű [#wave]

hostya

Ha a fel csavarozott papucsok körül nem találtatok megfelelő helyet az eltávolítható hefteléshez (a hátoldalon sem..?), akkor...

No comment!

Én csak segíteni akartam, de ha Te ragaszkodsz a meglátásaihoz/elveihez, akkor tégy a  belátásod szerint..

Sok sikert kívánok !

hostya

Nem tudom nálad hogy van, de nekem simán megjelentek itt a fórumon, az említett #31865 hsz.képei.
Semmi jobb klikk + lenyíló ablak.. + egyebek..

Nézzük csak mégeccer.. [#wave]

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Traktor/3011-zetor-smal.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Traktor/zetor-3011-smal2.jpg" border=0>

empé13

Szia Péter!

A "gugli" a barátod!

Ami információd van, -László Pécs esztergálás- abból megtalálod (a gugli megkeresi)a telefonszámát. (Kipróbáltam!)

Üdv: Péter

PSoft

Ő az...Ő az!!!

A bemutatkozó "dumából" is ráismerünk,mindnyájan!:))

jani300

Igazad van ! Kettőt szembe gondoltam . Nagy esztergájuk úgy tűnik van . Ha helyben megoldható az a legegyszerűbb . Akkora gépet azért nem féltenék , még ha egyből veszi is le az egészet . De a rögzítés miatt finoman kel simogatni . Úgy tájolnám ahogy  ˆ fektiforg írta ,és a két szélén csavarral támasztva . De mindenképp elég macerás a dolog .

x2ph5v66y

Egy tipp a javításra.Én lehet hogy így megpróbálnám bár látni kellene közelebbről ahhoz hogy érdemben lehetne nyilatkozni.
Én le venném a felnit úgy hogy a papucsok a helyén maradjanak.Egy vas állványra vagy egy jókora fa tuskóra(minél stabilabb annál jobb)  rögzítenék egy nagyflexet vagy egy kis asztali köszörűt úgy hogy finoman lehessen "után"állítani.Ha lehet kézzel forgatni akkor úgy ha nem akkor járó motorral lassan forgatnám körbe a kereket (úgy működne mint egy palást köszörű)és megköszörülném a papucsokat addig amíg mindegyik nem lesz egyforma.Ha kivitelezhetetlen akkor bocs de szerintem működhet.
Üdv

jani300

Ki kellett próbálnom :)
És tényleg ...

empé13

Hát nem viccből írtam! :))

empé13

vadember

Nagy kópé ez a Leslie, a garázsa tetejéről épített  a szomszédja padlásához egy feljárót. Az is látszik a google maps utcaképén.

empé13

ncw4w5nca

Mivel számomra nem volt egyértelmű hogy erre az első képre gondoltál, és figyelmesebben is olvashattam volna, ezért azt kell mondanom, hogy figyelmetlenségből 1:1 [#wave]

000000000

Én is hasonlóra gondoltam már itt egy ideje csak én vissza raknám az eredeti helyére a kerék agyra és oda kéne valagogy felfogni a flekszet valami trükkös szerkezettel ,már nézegettem is eszterga kés szánt csak még találnom kell egy nagy vastag vasat amihez hozzá kéne csavarozni ,és eszt a hidraulikára felhegeszteni a vonólapot alá támasztani elmozdulás ellen és így már talán lehetne szabályozni, és a helyén forgatni is lehet akár a traktor motorjával is. Vagy esetleg a fék betét szabályozóhoz hasonló eszközzel is lehetne valamit kezdeni, ha az előző nem jönne be,egyenlőre idő hiány van.