Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fektiforg

Igazad lehet, most látom a képen van illesztő váll is.

jani300

Ezért van a javítás technológiájában a hiba ...
Nagy valószínűséggel .

000000000

Elképzelhető mindkét variáció, és mid kettő vihet hibát bele.

r6cvn479y

Mekkora a kerék belső átmérője ahol ezek a papucsok vannak ?

KoLa

Mekkora ez a felni csatlakozási átmérő? 700-800mm?
Nem értem mi itt a gond? miért kell ezt esztergálni vagy marni? mi lesz ez, versenytraktor?
Flexeld már le a felesleget, és kész!had menjen!

Robika37

Üdv !
Elolvasva és átgondolva értem a feladatot.
Marógépen , körasztallal tudnám elképzelni a javítást. Kellene készíteni egy segédfelfogó eszközt, akár vastag kazánlemezből vagy megfelelő méretű "U" szelvényből. Lényege az lenne az elképzelésnek, hogy egy olyan hosszú "kar"-ra fogatnám fel a papucsokat megmunkáláskor egyesével amit biztonsággal lehet rögzíteni a körasztal lapjára és elég hosszú ahhoz, hogy a rádiuszt is be lehessen állítani. Ellenirányú marással marnám , hogy ne "rángassa magára az anyagot" . Természetesen erre a segédeszközre hegesztenék támasztó elemet ami illeszkedik a papucshoz, hogy ne tudjon a maráskor megmozdulni mivel az egy lefogató csavar nem tudja biztonsággal rögzíteni.
Robi  

Robika37

Kola , ezért kell jól megcsinálni mert a traktor súlya deformálja a felnit gördülés közben és ha nem egyformán viseli a terhelést elreped a felni a papucs széleinél...volt alkalmam látni hasonló rögzítésű JohnDeere felninél..

KoLa

Ez nagyon bonyi'és sokba kerül!

KoLa

Flexel tusíroztam az esztergám ágyazatát 0.05mm-ig kell itt ez a pontosság? nem.

jani300

Szia !  Amit írsz az jó és érthető . De mivel felnit cserélt , a felszegecselés már nem fogja biztosítani a papucsok által meghatározott illesztőperem helyzetét . Sem tengely sem sugár irányban . Ha nem pontos az illesztőperem , ki fogja "szopósítani" a terhelés a felfogó csavarok helyét . Ezért lenne jobb az illesztőperem szabályozása a felszegecselt felnin . Nem a megmunkálással van a probléma , az elv nem igazán tökéletes . Nem lesz egyszerű szegecseléssel milliméteres pontossággal vissza illeszteni a papucsokat .

jani300

Ügyes vagy és igen türelmes :) De akkor ekkora felnin bele is lehet verni nagykalapáccsal azt a 0,5 milit az agyon forgatva , megheftelgetni ,és jöhet a szegecselés  .

fektiforg

Egyébként, CNC marógépen sima ügy a papucs rádiuszának lemarása, tájolni az illesztő peremen és a furattal kell. Érdekes ezt nem írta senki, csak ott bukik a mutatvány, hogy a lemezfelnibe is van 1-2 mm hiba !

ncw4w5nca

Most hogy így mondod... Valószínű ez lesz a járható út[#pias][#vigyor2]

KoLa

Nem láttam még közelről túl sok traktort![#nevetes1]
Ha lett volna egy közeli fotó az alkatrészről, könnyebb lenne válaszolni!de így hogy méteres mértékben 1-2 mm a difi, nem értem![#nemtudom]

fektiforg

http://www.kephost.com/images/2014/07/09/2014-07-0917.08.02.md.jpg" border=0>